Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Γλυκά & Παγωτά

Πεντανόστιμο φραουλόφι

Συντάκτης  | 

Μια παραλλαγή του γνωστού και πολύ αγαπητού “banoffee” είναι το… φραουλόφι! Δοκίμασε το και θα ξετρελαθείς εσύ και όποιος το δοκιμάσει μαζί σου! 

Το φραουλόφι είναι μια διαφορετική συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη το οποίο ουσιαστικά αντικαθιστά την γεύση της μπανάνας με φράουλα!

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες φράουλες πριν τη σαντιγί για ακόμα πιο δροσερή γεύση. 2. Εάν έχουμε σπίτι απλό ζαχαρούχο γάλα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας το καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche) βάζοντας τις συσκευασίες σε μία κατσαρόλα με νερό, μέχρι να καλυφθούν και βράζουντας τις σε μέτρια φωτιά για 3-4 ώρες.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

400 γρ. μπισκότο, τύπου digestive

250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

70 γρ. φουντούκι

Για τη γέμιση

800 γρ. γάλα, καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche)

20 γρ. δάκρυα σοκολάτας

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

1 κ.γ. φράουλες, χοντροκομμένες

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο multi και τα χτυπάμε, μέχρι να πάρουν μορφή πούδρας.

Αφού τα χτυπήσουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μπισκότο με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια της, καθώς και στα τοιχώματα πιέζοντας ελαφρώς. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό με πάγο και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καραμελωμένο γάλα, τις φράουλες και με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολάκι, προσθέτουμε 1 κ.γ. νερό και το μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 90W για 30 δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο μείγμα με τις φράουλες και τα ξαναχτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο.

Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση, τυλίγουμε με μία μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται και το μεταφέρουμε εκ νέου στο ψυγείο για 6-7 ώρες, ώστε να σφίξει.

Για τη σαντιγί

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από το φραουλόφι και διακοσμούμε προσθέτοντας τις κομμένες φράουλες.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.