Αρχιτεκτονική & Design

Χρώματα που κάνουν το υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Συντάκτης  | 

Υπάρχουν χρώματα που μπορούν να κάνουν το υπνοδωμάτιο και γενικότερα έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

 

Τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε για να μεγαλώσετε οπτικά το υπνοδωμάτιο σας ποικίλουν!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Υπάρχουν πολλές λύσεις και τεχνοτροπίες που ξεγελούν το μάτι και κάνουν τους χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Μικρά tips για μεγάλη ευκολία.

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πως όταν τοποθετηθούν τα έπιπλα σε έναν χώρο, τότε εκείνος δείχνει μικρότερος. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποια χρώματα και τεχνοτροπίες που μας λύνουν τα χέρια.

Το υπνοδωμάτιο είναι συνήθως μία από τις δύσκολες και σοβαρές περιπτώσεις. Είναι ο ιδιωτικός  προσωπικός χώρος μας και τον διαμορφώνουμε πάντα με το δικό μας γούστο και τις δικές μας ανάγκες. Ασφαλώς όμως μας απασχολεί και στο πώς φαίνεται στα μάτια των επισκεπτών μας.

Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε έξυπνα και όμορφα αυτό τον  χώρο.

Γενικός Κανόνας

Ένας γενικός κανόνας που ισχύει όταν θέλουμε να κάνουμε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο απαλές αποχρώσεις. Σε γενικές γραμμές, οι ανοιχτές αποχρώσεις κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι σκούρες από την άλλη, ενώ το κάνουν ν δείχνει πιο ζεστό, το μικραίνουν.

Πως θα μπορέσετε να κάνετε το υπνοδωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο;

Ombre

Μια έξυπνη τεχνική που κάνει ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και ψηλότερο είναι το ombre ή η πατίνα. Ξεκινήστε να βάφετε το υπνοδωμάτιο με διαβαθμίσεις του ίδιου χρώματος, σε αποχρώσεις από το σκούρο στο πιο ανοιχτό. Βάψτε στο κάτω μέρος με το πιο σκούρο χρώμα και συνεχίστε ανεβαίνοντας  προς τα επάνω «ανοίγοντας» σε αποχρώσεις. Επίσης, η πατίνα σε ένα μόνο τοίχο ή σε σημεία του υπνοδωματίου μπορεί να δημιουργήσει “οπτικά παιχνίδια” που μεγαλώνουν το χώρο.

χρώματα υπνοδωμάτιο

Παλ αποχρώσεις

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το λευκό και τις κρεμ αποχρώσεις, μπορείτε να διαλέξετε ένα απαλό γαλάζιο, πράσινο, ροζ, ακόμη και μοβ. Και τα δύο είναι χαλαρωτικά και δροσερά χρώματα και βοηθούν να χαλαρώσετε ή να διαβάσετε ευχάριστα μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες αποχρώσεις ταιριάζουν με πολλά διαφορετικά στυλ. Όπως μοντέρνο ή country style. Παράλληλα συνδυάζονται πολύ εύκολα με ό,τι στοιχείο τοποθετήσετε μέσα στον χώρο.  Έτσι, δεν θα έχετε πρόβλημα ούτε με κάποιο μεταλλικό κρεβάτι, ούτε με λευκά έπιπλα ή του ξύλου που ίσως υπάρχουν ήδη μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Διχρωμίες

Μπορείτε να συνδυάσετε χρώματα που έχουν χαμηλή αντίθεση, όπως το πολύ ανοιχτό γκρι και τα ανοιχτά μπλε. Σε αυτή την περίπτωση το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ευρύχωρο και πιο άνετο.

χρώματα υπνοδωμάτιο

Γκρι

Αν το δωμάτιό σας έχει έλλειψη τετραγωνικών μέτρων, τότε αυτή η απόχρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το γκρι στον ένα τοίχο και το ένα κάθετό του δοκάρι προσθέτει βάθος αλλά και ύψος στο χώρο όταν το ταβάνι μένει λευκό. Ενισχύστε τη διακόσμηση του δωματίου με ωραία υφάσματα και παλ αποχρώσεις στην υπόλοιπη διακόσμηση.

χρώματα υπνοδωμάτιο

Λευκό-ροζ

Μια απόχρωση που προτείνουν συχνά οι ειδικοί σε μικρά υπνοδωμάτια είναι τα απαλά ροζ ή το λευκό που ελαφρώς ροζίζει. Αυτή η απόχρωση συνδυάζεται υπέροχα με το ανοιχτόχρωμο χρώμα του ξύλου και με καθαρό λευκό.

Ρίγες

Οι ρίγες είναι ένα από τα καλύτερα σχέδια για να δείξει ένας χώρος μεγαλύτερος. Οι οριζόντιες ρίγες κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ οι κάθετες ρίγες δίνουν ύψος.

χρώματα υπνοδωμάτιο

Το ταβάνι

Σε γενικές γραμμές, το ταβάνι είναι καλό να βάφεται σε λευκό χρώμα, καθώς προσθέτει ύψος σε έναν  χώρο. Τι είδους λευκό, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Το λαμπερό-αστραφτερό λευκό αντανακλά το φως, φωτίζοντας τον χώρο και κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος. Ενώ ένα υποτονικό ματ λευκό «εξαφανίζει» το ταβάνι, προσθέτοντας εκτός των άλλων και ύψος στο χώρο.

Τι λέτε, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε χρώματα και να αναβαθμίσετε τον χώρο στο υπνοδωμάτιο σας; Άλλωστε ένα φρεσκάρισμα δεν κάνει ποτέ κακό, αλλά αλλάζει και τονώνει και την ψυχολογία!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!