Αρχιτεκτονική & Design

Νέες τάσεις στα πλακάκια μπάνιου και εσωτερικού χώρου 

Συντάκτης  | 

Οι νέες τάσεις στα πλακάκια μπάνιου και εσωτερικού χώρου αντικατοπτρίζουν τη συνεχή εξέλιξη στον κόσμο του design και της αρχιτεκτονικής.

 

Τα πλακάκια μπάνιου και εσωτερικού χώρου για το 2024 ποικίλουν και ανάλογα με τις προτιμήσεις και το στιλ μπορούν να εφαρμοστούν παντού.

Από τις βασικές νέες τάσεις στα πλακάκια μπάνιου και εσωτερικού χώρου είναι τα πλακάκια με διάφορες υφές και υλικά. Διατηρούνται τα πλακάκια με μεγάλα μεγέθη, αλλά επανέρχονται και τα παραδοσιακά μικρά, τετράγωνα πλακάκια.

Η βιοφιλική αισθητική είναι μια πολύ δημοφιλής τάση για το 2024, η οποία ενσωματώνει το φυσικό  περιβάλλον στον εσωτερικό χώρο. Οι αποχρώσεις παραμένουν διακριτικές, όμως κάνουν την εμφάνισή τους και πολύ έντονες αποχρώσεις. Μια νέα τάση στο design είναι τα τολμηρά σχέδια και χρώματα στα πλακάκια, που έρχονται στο προσκήνιο με στόχο να προσφέρουν ένταση, ζωντάνια και ένα διαφορετικό vibe.

Η εταιρία ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ που διαθέτει τις νεότερες και όλες τις καινοτόμες τάσεις δημιουργίας ξεχωριστών χώρων καλύπτοντας έως και τα πιο απαιτητικά project, μας παρουσιάζει δύο νέες συλλογές της σειράς Bottega d’Arte από την Iris Ceramica.

Η Bottega d’Arte είναι αναγεννημένη από την παραδοσιακή ιταλική κεραμική τέχνη και επιστρέφει στην αυθεντικότητα μιας πανάρχαιας τεχνικής που πάντα γοήτευε. Γεμάτη δεξιότητα, φαντασία και την γοητεία μιας άλλης εποχής, προσφέρει εντυπωσιακά σχέδια, φινιρίσματα και υλικά που εκπληρώνουν τον πόθο για απαράμιλλη ομορφιά σε κάθε χώρο.  

Συλλογή Thékē

H Thékē είναι μια ήρεμη αλλά πολύ ιδιαίτερη συλλογή εξαιρετικής έμπνευσης.

Εξερευνά την εκφραστική και συνδυαστική δυνατότητα σχεδιασμού μέσα από επιλογή υλικών για τη δημιουργία εφέ.

Πλακάκια σε όψεις χαλιών και ξύλων, μεγάλη ποικιλία τύπων πέτρας, ιδιόμορφα μωσαϊκά, αποχρώσεις τέμπερας και ματ ή γυαλιστερά φινιρίσματα. Κάθε συνδυασμός που προκύπτει είναι μοναδικός και η έναρξη ενός φανταστικού ταξιδιού στον χώρο.

Τοποθετημένα στις επιφάνειες ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου οι πρωτότυπες λεπτομέρειες και τα σχέδια εντυπωσιάζουν.

Αυτή η σειρά είναι μια πρόσκληση στην ελευθερία της φαντασίας, της πρωτοτυπίας και της τόλμης, μέσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα σχεδίων και διαστάσεων. Κεραμικές δημιουργίες haute couture για εξαιρετικούς  χώρους με μοναδική και πάντα αποκλειστική όψη.

Συλλογή Citta di faenza

Η συλλογή Citta di faenza είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, με χρώματα και σχέδια εμπνευσμένα από το παρελθόν.

Μέσα από την ποιότητα και την πολυπλοκότητα της μνήμης, φέρνει στο παρόν στοιχεία του παρελθόντος που μας συνδέουν με την παράδοση, μέσα από αναμνήσεις, δεσμούς και οικογενειακές σχέσεις.

Διατίθενται μόνο σε γυαλιστερό φινίρισμα και σε δύο μεγέθη, ενώ οι έντονες και ζωντανές της αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το μπλε, το γαλάζιο και το πράσινο εντυπωσιάζουν.

Είναι εμπνευσμένα  από τις έντονες φυσικές χρωστικές που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες του παρελθόντος. Αυτοί που δίδαξαν τον τρόπο για να χρησιμοποιούμε σήμερα το χρώμα δημιουργικά.

Αυτές τις δύο συλλογές, όλη τη σειρά Bottega d’Arte της Iris Ceramica και πολλές επιπλέον προτάσεις θα την βρείτε στην έκθεση της εταιρίας  ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (Τέρμα Θερμοπυλών, Τρίκαλα, 24310 75004).

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!