Γλυκά & Παγωτά

Μάφινς πορτοκαλιού (νηστίσιμα)

Συντάκτης  | 

Είπαμε, τα μάφινς (muffins) είναι από τα γλυκάκια που μπορούμε με τη βασική τους συνταγή να τα μετατρέψουμε όπως θέλουμε.

 

Τα μάφινς μπορούν να γίνουν πεντανόστιμα και στις περιόδους της νηστείας. Επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε και τις περιόδους που πρέπει να προσέχετε την διατροφή σας. Αυτά τα νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμες μερίδες, με τις οποίες μπορείτε να μετρήσετε ακριβός και πόσο τρώτε.

Εάν δεν θέλετε να τα στερηθείτε όμως και κατά την περίοδο των νηστειών, σας έχουμε παρακάτω μια πολύ νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ       

Για τα μάφινς

  • 1 πορτοκάλι (ολόκληρο μαζί με την φλούδα, κομμένο στα τέσσερα, αλλά χωρίς τα κουκούτσια)
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ½ σφινάκι κονιάκ
  • ½ φλ. Τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικό)
  • ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο (για πιο ελαφριά γεύση)
  • 1 ½ κούπες αλεύρι
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι ή 1 κάψουλα βανίλια

Για το γλάσσο

  • 1 σφινάκι χυμό πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη άχνη 1/3 του πακέτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Βάζετε το πορτοκάλι με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Με μίξερ ή αυγοδάρτη.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μαζί.

Ρίχνετε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στο μίγμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το μίγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό, ούτε πολύ πηχτό. Σε αυτή την περίπτωση συμπληρώνετε λίγο αλεύρι ή λίγο χυμό πορτοκαλιού.

Ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για muffins, γεμίζοντας τα ¾ περίπου της φόρμας.

Ψήστε στον φούρνο στους 180ο C για 20 – 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας).

Για το γλάσσο

Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε πολύ αργά τον χυμό του πορτοκαλιού  ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Εάν το γλάσσο είναι πολύ πηχτό για τα γούστα σας, συμπληρώνετε σταδιακά επιπλέον χυμό έως ότου πετύχετε για εσάς την επιθυμητή πυκνότητα.

Περιχύνετε ή πασπαλίζετε ένα ένα τα μάφινς με το γλάσσο. Αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το γλάσσο και σερβίρετε.

Βέβαια, εάν σας αρέσει μπορείτε να τα καταναλώσετε και ζεστά!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!