Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Γεύσεις

Μους Φράουλας: Εύκολη, μόνο με 3 υλικά

Συντάκτης  | 

Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοίμασε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μους φράουλας, που μπορούμε να απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας χωρίς πολλές ενοχές. Λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση. 

Υλικά

-350 γρ. φράουλες, + μερικές επιπλέον για το σερβίρισμα.

-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

-250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη.

Εκτέλεση

– Καθαρίζετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Τις ρίχνετε σε μπλέντερ και ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη.

– Τα πολτοποιείτε για περίπου 1 λεπτό (ίσος χρειαστεί και λίγο παραπάνω από λεπτό), ώστε να δημιουργηθεί ένας ρευστός πουρές. Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε.

– Παίρνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε στον κάδο από με επιτραπέζιο μίξερ ή με μίξερ χειρός, όσο χρειαστεί (περίπου 4 λεπτά) στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

– Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε μέσα τον μισό πουρέ της φράουλας.

– Ανακατέψτε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.

– Σερβίρετε σε ψιλά ποτήρια ρίχνοντας ισόποσα, αρχικά στον πάτο τους περίπου μισό πουρέ φράουλας και επάνω τη μους φράουλας.

– Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και τα αφήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η μους.

– Διακοσμήστε τα ποτήρια με φράουλες και σερβίρετε!