Design & Διακόσμηση

5 χρήσιμα tips διακόσμησης για το φοιτητικό σου σπίτι

Συντάκτης  | 

Για πολλούς ενήλικες η ζωή τους περνάει σε ένα νέο στάδιο που λέγεται “Πανεπιστήμιο”, ή αλλιώς ακαδημαϊκό έτος. Σκέφτεσαι πώς να διακοσμήσεις το νέο σου φοιτητικό σπίτι και δε ξέρεις πώς; Σου έχουμε 5 πολύτιμες ιδέες που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση. 

Τα σχολικά μαθητικά χρόνια έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, και μπροστά στους εφήβους έχει ανοίξει ένας άλλος κύκλος, εξίσου δημιουργικός και παραγωγικός που φέρνει τον τίτλο φοιτητικά χρόνια. Οι εισαγόμενοι φοιτητές όλο αυτό το διάστημα έχουν μεταφερθεί στις πόλεις που έχουν περάσει μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων και ψάχνουν για το νέο τους φοιτητικό σπίτι.

Δεν είναι και εύκολη υπόθεση εδώ που τα λέμε. Άλλα είναι εντελώς ερείπια, άλλα θέλουν κάποιες εργασίες, άλλα έχουν υγρασία. Σπάνια θα βρεθεί ένα καλό σπίτι με όλες τις προδιαγραφές που ζητάει είτε ο γονιός για το παιδί του είτε το ίδιο το παιδί. Η διακόσμηση του είναι εξίσου σημαντική και είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους καθώς θα γίνει ο προσωπικός τους χώρος και πρέπει να αντιπροσωπεύει το στυλ τους.

Το φοιτητικό σπίτι είναι κάτι προσωρινό και γι αυτό το λόγω δε χρειάζονται πολλά έξοδα. Μικρές και οικονομικές πινελιές μπορούν εξίσου να δώσουν “ζωή”, ανεμελιά στο φοιτητικό σου σπίτι. Κάθε γωνιά πρέπει να είναι λειτουργική και να ανταποκρίνεται στα θέλω σου αλλά κυρίως στις ανάγκες σου. Ένα όμορφο και μοντέρνο διαμέρισμα αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει οργάνωση και φυσικά στυλ.

Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμα tips διακόσμησης για το φοιτητικό σου σπίτι

1.Βάλε ένα “διαφορετικό” κομοδίνο.

Δε χρειάζεται να κάνεις περιττά έξοδα αγοράζοντας κομοδίνα. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα που δε τα χρειάζεσαι πλέον και να φτιάξεις το δικό σου, βάζοντας την προσωπική σου πινελιά. Μπορείς δηλαδή να αντικαταστήσεις το συνηθισμένο κομοδίνο, τοποθετώντας μια παλιά βαλίτσα ή και ένα κασάκι ή και άχρηστα κουτιά. Η στιλιστική αυτή πινελιά θα δώσει ένα διαφορετικό στυλ στο δωμάτιο σου!

2.Επέλεξε στρώμα αντί κρεβάτι.

Κάτι ακόμη που μπορείς να αντικαταστήσεις για να γλιτώσεις χρήματα είναι να μην αγοράσεις κάποιο κρεβάτι, αλλά να τοποθετήσεις παλέτες και από πάνω κάποιο καλό στρώμα. Έτσι το κρεβάτι σου μπορεί να γίνει και καναπές για τους φιλοξενούμενούς σου. Τι λες;

3.Χρησιμοποίησε Minimal διακόσμηση.

Παλιά αντικείμενα, αντίκες, μπορούν να δώσουν άλλη μια διαφορετική νότα στο νέο σου φοιτητικό σπίτι. Μπορείς να βάλεις  το ποδήλατό σου ή κάποια εξαρτήματα του όπως τη ρόδα και να δημιουργήσεις μια minimal γωνιά. Είναι μια πολύ όμορφη και οικονομική λύση για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

4.Φτιάξε τον δικό σου προσωπικό χώρο.

Εκείνο που χρειάζονται όλοι οι φοιτητές είναι ο προσωπικός τους χώρος. Ο χώρος αυτός πρέπει να έχει τα απαραίτητα του χρειάζεται ένας φοιτητής. Ποιά είναι αυτά; Γραφική ύλη, Laptop, γραφείο, καρέκλα και φυσικά σημειοματάριο ή και ακόμη έναν πίνακα ανακοινώσεων έτσι ώστε να μην ξεχνάει τις φοιτητικές εργασίες.

5.Επέλεξε διαφορετικά χρώματα στους τοίχους.

Ένα όμορφο σπίτι συνεπάγεται με χρώμα! Μια όμορφη και οικονομική ιδέα είναι να βάψεις τους τοίχους του σπιτού με διαφορετικό χρώμα. Αυτό θα δώσει φως στον χώρο, θα σου αλλάξει η διάθεση και σίγουρα θα είναι κάτι που θα εντυπωσιάσει και την “καινούρια” σου παρέα.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!