Διακόσμηση & Σπίτι

Πως τοποθετούμε καθρέφτες στο σπίτι με βάση το Feng Shui

Συντάκτης  | 

Ένας οδηγός για να τοποθετήστε τους καθρέφτες στο σπίτι με βάση το Feng Shui, αξιοποιώντας την θετική ενέργεια και την αισθητική του χώρου σας.

 

Όταν τοποθετούμε καθρέφτες στο σπίτι με βάση το Feng Shui μπορούμε να επιφέρουμε σημαντικές αλλαγές στην ροή της θετικής ενέργειας και της αισθητικής του χώρου.

Με βάση τις αρχές του Feng Shui, η κατάλληλη τοποθέτηση καθρεφτών ενισχύει σημαντική τη θετική ροή της ενέργειας Chi, δημιουργώντας ισορροπία στο σπίτι.

Το Chi είναι η ενέργεια ζωτικής δύναμης της γης η οποία ρέει μέσα από τον κόσμο και επηρεάζει όλα τα όντα και τα στοιχεία της φύσης. Θεωρείται πολύ ουσιώδης για την ευημερία του ανθρώπινου οργανισμού και την αρμονία μας με το περιβάλλον.

Στον παρακάτω οδηγό θα δείτε πώς μπορείτε να τοποθετήσετε τους καθρέφτες σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui δημιουργώντας ένα εναρμονισμένο περιβάλλον.

Πως τοποθετούμε τους καθρέφτες με βάση το Feng Shui

Ανάλογα με τον σκοπό και τις ανάγκες σας, οι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ένας καθρέφτης στην είσοδο μπορεί να ενισχύσει τη ροή της ενέργειας Chi και να «καλωσορίσει» τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι.

Ένας μεγάλος καθρέφτης στο σαλόνι μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση ευρυχωρίας και να διαχύει την ενέργεια στον χώρο.

Ένας καθρέφτης απέναντι από την πόρτα εισόδου στο μπάνιο ή την κρεβατοκάμαρα μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια. Επηρεάζει ακόμη και την ποιότητα του ύπνου.

πως τοποθετούμε καθρέφτες στο σπίτι με βάση Feng Shui

Που δεν είναι κατάλληλο να τοποθετηθούν καθρέφτες

Απέναντι από την κεντρική είσοδο του σπιτιού

Η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη ακριβός απέναντι από την κεντρική είσοδο του σπιτιού είναι λάθος. Μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια και να εμποδίσει την ελεύθερη ροή της ενέργειας Chi.

Απέναντι από την πόρτα εισόδου μέσα στο μπάνιο

Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από την είσοδο του μπάνιου είναι απαγορευτική. Αποστρέφει τη θετική ενέργεια που εισέρχεται στο χώρο όταν αντανακλά την εσωτερική πόρτα. Αυτό θεωρείται ότι αποκρούει την ενέργεια και το “Chi” του δωματίου.

Επίσης, αποφύγετε να τοποθετήσετε πολλούς καθρέφτες στο μπάνιο. Αυτοί δημιουργούν υπερβολική αντανάκλαση της ενέργειας και μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στη ροή του Chi.

Απέναντι από το κρεβάτι και την είσοδο της κρεβατοκάμαρας

Η αντικριστή προβολή του κρεβατιού δημιουργεί αρνητική ενέργεια και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Αποφύγετε την τοποθέτηση καθρέφτη απέναντι ή παράλληλα στο κρεβάτι. Το κρεβάτι δεν πρέπει να αντικατοπτρίζεται για να διατηρείται μια ισορροπημένη και αρμονική ενέργεια στον ύπνο και τον χώρο.

Δεν τοποθετούμε καθρέφτη απέναντι από την είσοδο της κρεβατοκάμαρας. Οι λόγοι είναι παρόμοιοι με αυτούς του μπάνιου.

Γενικά

Κατά το Feng Shui, η είσοδος ενός δωματίου αποτελεί το σημείο όπου εισέρχεται η ενέργεια Chi στον χώρο. Οι καθρέφτες στο σπίτι με βάση το Feng Shui που τοποθετούνται απέναντι από την είσοδο ενός δωματίου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας στον χώρο.

Η τοποθέτηση καθρέφτη απέναντι από την πόρτα αντανακλά την εισερχόμενη θετική ενέργεια και την απομακρύνει από το δωμάτιο. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται διακοπή της θετικής ροής της ενέργειας.

Ποια είναι τα κατάλληλα σημεία τοποθέτησης ενός καθρέφτη

Στην κρεβατοκάμαρα

Το ιδανικό σημείο ενός καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα είναι αυτό που δεν αντανακλά το κρεβάτι.

Ο καθρέφτης δεν πρέπει να είναι στο ύψος του κρεβατιού, απέναντι ή δίπλα, για να αποφεύγεται η ανάκλαση του κατά τον ύπνο.

Το καλύτερο σημείο είναι στα πλαϊνά και επάνω από ένα έπιπλο όπως μια συρταριέρα ή μια τουαλέτα.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον καθρέφτη σε μια άκρη του δωματίου, αλλά είναι σημαντικό πάλι να μην αντανακλάται το κρεβάτι.

Εάν υπάρχουν πόρτες ή παράθυρα στην κρεβατοκάμαρα, ένας καθρέφτης τοποθετημένος απέναντι τους είναι το ιδανικό. Διαχύει το φυσικό φως και αντανακλά την ενέργεια της φύσης στο δωμάτιο. Δημιουργείται έτσι η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου αλλά και μιας θετικής ροής Chi.

Θυμηθείτε, στόχος είναι πάντα να δημιουργούμε μια ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. Επιλέξτε λοιπόν μια θέση που θα διαχύει την ενέργεια, αλλά παράλληλα θα βοηθάει και στην αισθητική.

πως τοποθετούμε καθρέφτες στο σπίτι με βάση Feng Shui

Στο μπάνιο

Η τοποθέτηση καθρέφτη στο μπάνιο πρέπει να γίνει με προσοχή, καθώς μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ροή της ενέργειας Chi.

Η ιδανική θέση καθρέφτη στο μπάνιο είναι στο πλάι, πίσω από το νιπτήρα, καθώς επιτρέπει στην ενέργεια να αντανακλάται στο χώρο διατηρώντας τη ροή της.

Επίσης ανάμεσα από δύο φωτιστικά, καθώς δημιουργείται μια ισορροπημένη φωτεινότητα που ενισχύει αυτή του χώρου.

Μπορείτε να τοποθετήσετε καθρέφτη και πάνω από τον νιπτήρα, αν ο χώρος το επιτρέπει, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλά. Αυτό βοηθά και στην οπτική διεύρυνση του χώρου και στη βελτίωση της ενέργειας Chi.

Τοποθετήστε επαρκή και υψηλής ποιότητας φωτισμό για να αποφύγετε τις σκιές.

Προσθέστε φυτά κοντά στον καθρέφτη που προσθέτουν φυσική ενέργεια και αίσθηση φρεσκάδας.

Σημαντικό είναι να κρατάτε πάντα τον καθρέφτη του μπάνιου καθαρό και λαμπερό, καθώς αυτό ενθαρρύνει την ελεύθερη ροή της ενέργειας.

πως τοποθετούμε καθρέφτες στο σπίτι με βάση Feng Shui

Στο χολ

Η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη στο χολ είναι πολύ σημαντική για τη ροή της ενέργειας Chi σε όλο το σπίτι. Οι ιδανικές θέσεις με βάση το Feng Shui είναι:

Απέναντι από μια εσωτερική πόρτα. Αυτό δημιουργεί αίσθηση ευρυχωρίας και βοηθάει στην ανακατανομή της ενέργειας που υπάρχει στο σπίτι.

Δίπλα στην είσοδο (αριστερά ή δεξιά). Αυτό βοηθά στο να “συλλέγετε” την ενέργεια που εισέρχεται στο σπίτι και να την κατευθύνετε περαιτέρω στον εσωτερικό χώρο.

Πάνω από ένα μικρό τραπέζι ή μια κονσόλα. Αυτό δημιουργεί ένα σημείο ενδιαφέροντος ενώ βοηθάει στην αύξηση της ροής της φυσικής φωτεινότητας στον χώρο.

Πλάι σε μια εσωτερική πόρτα. Αυτό δημιουργεί επέκταση του χώρου και ενισχύει την αίσθηση της ολοκλήρωσης ενός χολ.

Τοποθετήστε τους καθρέφτες συνειδητά

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση και μην υπερβάλετε. Χρησιμοποιήστε τους καθρέφτες με σκοπό να ενισχύσετε την ενέργεια Chi.

Αν τοποθετήσετε τους καθρέφτες σε συμβατικά με το Feng Shui σημεία θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στη διάθεση και την αισθητική του χώρου.

Πολύ σημαντική είναι η φροντίδα και η καλή συντήρηση.

Οι καθρέφτες που τοποθετείτε στο σπίτι με βάση το Feng Shui πρέπει να είναι πάντα καθαροί και λαμπεροί. Έτσι θα μεγιστοποιούν την αντανάκλαση φωτός και ενέργειας που διαχέονται και διαπερνούν τον χώρο.

 

Τοποθετήστε τους καθρέφτες με βάση τις αρχές του Feng Shui και δημιουργήστε ένα σπίτι που εκπέμπει θετική ενέργεια και αισθητική αρμονία. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συμβάλλετε στην αρμονία, την ευημερία και την ισορροπία του χώρου και την δική σας!

 

καθρέφτες σπίτι Feng Shui

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!