Διάφορα, Προτάσεις & Tips
Μήλα: Οι 7 πιο… διάσημες ποικιλίες και συνταγές τους
Τα μήλα, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, πολύχρωμα, μαλακά ή τραγανά, είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες και αυτός είναι ο λόγος που το μήλο ωμό ή μαγειρεμένο μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και προτίμηση.
Από όλα τα είδη 7 είναι οι πιο διάσημες ποικιλίες σε μήλα που προτιμούνται περισσότερο. Αυτές σαφώς και μαγειρεύονται ή προστίθενται σε σαλάτες, δίνοντας στο φαγητό πάντα μια άλλη γευστική διάσταση…
Gala
Έχει κίτρινη σάρκα, που προσπαθεί να βγει και στη φλούδα αφήνοντας κιτρινωπό χρώμα. Είναι γλυκό με μια ιδέα όξινου τελειώματος στην άκρη της γλώσσας.
Αν θέλεις ετοίμασε με αυτή την ποικιλία χοιρινό με μέλι, μουστάρδα και μήλα.
Paula Red
Κάνει πρώτο την εμφάνισή του στους πάγκους των μανάβικων αρχές Σεπτεμβρίου. Έχει ανοικτό κόκκινο χρώμα και είναι συνήθως μικρό σε μέγεθος και όχι τόσο γλυκό, όσο ζουμερό και τραγανό. Ιδανικό για όσους δε θέλουν το μήλο πολύ γλυκό…
Φτιάξε τα μήλα στο φούρνο με μέλι και σταφίδες.
Macoun
Διατηρεί υπέροχο και έντονο το άρωμά του, αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα, κάνει εύκολα σημάδια και μαυρίζει.
Βάλε τα μήλα να ψηθούν και ετοίμασε μια σαλάτα με ψητά μήλα.
Red Delicious
Το κατακόκκινο διάσημο μήλο, είναι τραγανό και γλυκό. Δεν έχει ίχνος λευκών ή κίτρινων σημαδιών και αποτελεί την εικόνα του φρούτου που έχει συνήθως ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει το όνομα μήλο.
Φτιάξε με αυτά καραμελωμένα μήλα.
Red Rome
Κατακόκκινο με ανεπαίσθητες λευκές πιτσιλιές στη φλούδα του, είναι ιδανικό για σάλτσες, μαγείρεμα, αλλά και για σαλάτες. Είναι ελαφρώς πιο όξινο με ζουμερή, τραγανή λευκό-πράσινη σάρκα.
Ετοίμασε μια νόστιμη χορταστική σαλάτα με μήλο και ψητό χοιρομέρι.
Golden Delicious
Μαλακό και γλυκό κίτρινο μήλο. Έχει πολλά προτερήματα στην υγεία μας, όπως ότι μπορεί να ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών, προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, διατηρεί σε υγιές επίπεδο το δέρμα, προστατεύει έναντι των φλεγμονών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.
Φτιάξε μια γευστική μηλόπιτα με αυτά.
Granny Smith
Το αγαπημένο πράσινο ξινόμηλο. Λόγω της παρουσίας της ζεαξανθίνης και της λουτεΐνης προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα δώσει στις συνταγές σου αυτήν την «αψάδα» και το… ξινό που θέλεις.
Αυτή η ιδιαίτερη γεύση του το κάνει πολύ δημοφιλές σε σαλάτες, σούπες και γλυκά ή σε κάτι πιο… εξωτικό. Δοκίμασε κοτόπουλο με κάρυ και πρόσθεσε στη συνταγή σε κύβους πράσινο μήλο!
Γενικά, με βάση την οξύτητα στη γεύση που έχει κάθε ποικιλία μήλων, εάν δηλαδή είναι πολύ ξινά ή πολύ γλυκά, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε αντίστοιχα φαγητά ή γλυκά.
Δείτε παρακάτω τα βασικά είδη των μήλων και την ένταση της αψάδας τους.