Γάμος & Βάπτιση

Catering: Επιλέξτε το σωστά για την δεξίωση του γάμου σας

Συντάκτης  | 

Όταν ένα ζευγάρι επιθυμεί να κάνει την δεξίωση του γάμου σε εξωτερικό κυρίως χώρο, χρειάζεται να έχει catering ή μπουφέ. Ξέρετε όμως που πρέπει να εστιάσετε και τι να προσέξει σχετικά με αυτά;

Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, τότε πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα και την εταιρεία catering που θα το αναλάβει. Εάν δεν το κάνετε αυτό ίσως θέλετε να προφέρετε στους καλεσμένους σας ένα mini γεύμα έξω από την εκκλησία; Όπως και να έχει ισχύει το ίδιο!

Εάν σκεφτείτε κάθε γάμο που έχετε πάει ως καλεσμένοι στο παρελθόν, αυτό που απολαύσατε  περισσότερο είναι το φαγητό! Το φαγητό, η εξυπηρέτηση των σερβιτόρων και η μουσική, είναι συνήθως τα στοιχεία που μας κάνουν να περάσουμε ή όχι καλά σε έναν γάμο.

Εάν ήρθε λοιπόν η ώρα της δικής σας μεγάλης μέρας και σκέφτεστε να αναθέσετε το φαγητό σε εταιρία catering, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω.

Τον χώρο

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε οτιδήποτε και ξεκινήσετε την αναζήτηση της εταιρίας που θα κάνει το φαγητό για τους καλεσμένους σας, καταλήξτε στο χώρο. Έχετε λίγα άτομα και θέλετε να είναι το προαύλιο της εκκλησίας; Επιθυμείτε κάποιο κτήμα, την αυλή του σπιτιού σας ή άλλο μέρος; Από το σημείο θα κριθεί πως θα συνεχίσετε.

Ο μπουφές και το σερβίρισμα

Αν η δεξίωση θέλετε να γίνει για παράδειγμα στον κήπο του σπιτιού σας, σ’ ένα κτήμα ή σ’ ένα ξενοδοχείο, τότε το σερβίρισμα του φαγητού στα τραπέζια είναι η καλύτερη επιλογή. Κάτι τέτοιο όμως δεν αναλαμβάνουν όλες οι εταιρείες catering. Πολλές δεν έχουν σερβιτόρους και φέρνουν τα φαγητά δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό μπουφέ. Ελέγξτε το και συζητήστε το για να μην βρεθήτε προ εκπλήξεων.

Αν έχετε περισσότερα νεαρά άτομα και λίγα ηλικιωμένα, ο μπουφές είναι η καλύτερη επιλογή. Οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν είναι διατεθειμένες ή δεν μπορούν συνήθως να σηκώνονται για να πάρουν το φαγητό τους. Σε αυτή την περίπτωση και εάν δεν υπάρχουν σερβιτόροι, αυτό μπορείτε να το λύσετε. Αναθέστε το σερβίρισμα των μεγαλύτερων σε μερικά έμπιστα, νεότερα άτομα και στενούς σας ανθρώπους. Όλοι χαίρονται να βοηθήσουν και θα ικανοποιηθούν και οι μεγαλύτεροι!

Το menu

Το σημαντικότερο βέβαια είναι το menu. Κάθε εταιρεία catering έχει το δικό της menu, (απόλυτα λογικό και δεκτό). Μπορεί να έχει πιο… gourmet πιάτα ή ν εστιάζει σε πιο παραδοσιακές συνταγές. Άλλες πάλι μπορούν να κάνουν μια έξυπνη ανάμιξη αυτών των δύο ή και περισσότερων στυλ.

Η επιλογή του menu πρέπει να γίνει και με βάση το… πορτοφόλι σας, το είδος και βέβαια των αριθμό των καλεσμένων. Εάν είναι λίγοι οι καλεσμένοι και νέοι, επιλέξτε ένα πιο περίεργο, ιδιαίτερο και ίσως ακριβότερο menu, να είστε βέβαιοι πως θα το θυμούνται για πάντα. Εάν έχετε μεγαλύτερες ηλικίες, πρέπει οπωσδήποτε το menu να περιέχει και κάτι πιο παραδοσιακό. Ένα fresh touch πάντως μην το παραλείψετε και σε αυτή την περίπτωση.

Η δοκιμή

Μια δοκιμή θα σας πείσει, έτσι, η δοκιμή κάθε πιάτου είναι απόλυτα απαραίτητη, μέχρι και την μικρότερη λεπτομέρεια. Πρέπει να γνωρίζετε τι σερβίρετε στους καλεσμένους σας και να βελτιώσετε τα πιάτα που δεν σας αρέσουν.

Ζητήστε από τον υπεύθυνο του catering να δοκιμάσετε το φαγητό του πηγαίνοντας σε κάποια από τις δεξιώσεις που έχει ήδη κλείσει. Πηγαίνετε διακριτικά δίχως να σας αντιληφθούν οι καλεσμένοι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την σωστή εικόνα για την γεύση, την εξυπηρέτηση, την παρουσίαση του φαγητού, την καθαριότητα και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται.

Εάν σας τα σερβίρουν ειδικά για εσάς, να είστε βέβαιοι πως η περιποίηση θα είναι πολύ πιο εξειδικευμένη και privet. Ίσως λοιπόν, το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε, να μην ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που θα λάβουν οι καλεσμένοι σας.

Μην ξεχνάτε, η εικόνα του catering, η ποιότητα του menu και των υλικών, οι γεύση, το στήσιμο, το service εάν υπάρχει και όλες οι άλλες λεπτομέρειες, δε φαίνονται στις φωτογραφίες. Αυτά μπορείτε να τα ελέγξετε μόνο εσείς life και από κοντά!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *