Συνταγές

Ινδική συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι

Συντάκτης  | 

Αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι θα την λατρέψετε! Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και είναι πεντανόστιμη!

Στην παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας συστατικά και να τη φέρετε στα μέτρα σας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα μπαχαρικά ή να προσθέσετε λαχανικάόπως φρέσκα κρεμμυδάκια και  καρότα, ακόμη και ξηρούς καρπούς. Προσθέστε ανανά για μια γλυκόξυνη εκδοχή!

Από τον Ευτύχη Μπλέτσα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι, βέβαια εσύ στο πλάι μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις.

Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με άρωμα Ινδίας, ελαφριά καυτερή γεύση και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ας δούμε πώς γίνεται…

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο

1 κουταλιά σκόνη κάρυ ελαφρώς πικάντικη

Λίγα φύλλα κάρυ (προαιρετικό)

2 κουταλιές γιαούρτι

100ml κρέμα γάλακτος

Γάλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

Ρύζι Μπασμάτι ή Μακαρόνια

Εκτέλεση

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ.

Προσθέτεις το κάρυ και το ανακατεύεις με τα χέρια να πάει παντού.

Προσθέτεις το ελαιόλαδο και λίγο γάλα.

Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις το κοτόπουλο να σωταριστεί.

Αφού σωταριστεί βγάζεις το κοτόπουλο από το τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζεις και εδώ λίγο κάρυ, αλάτι, πιπέρι και τρίβεις μερικά φύλλα κάρυ.

Βάζεις το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύεις.

Το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρεις ιδανικά με αρωματικό ρύζι Μπασμάτι αλλά μπορείς και με μακαρόνια!

 

Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο! 

Extra Tips!

– Το κοτόπουλο δε θα πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ή πιο συγκεκριμένα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 °C για περισσότερο από 1 ώρα.

– Η κατάψυξη δε σκοτώνει τα μικρόβια του κοτόπουλου, για να σκοτωθούν χρειάζεται σωστό ψήσιμο.

– Μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά όλα τα σκεύη (μπολ, μαχαίρια, επιφάνειες κοπής) που χρησιμοποιήθηκαν για το νωπό κοτόπουλο.

– Αν η μαρινάδα περιέχει κάποιο όξινο συστατικό (όπως π.χ. κόκκινο κρασί ή ξύδι) θα διασπάσει τις ανθεκτικές πρωτεΐνες στο κρέας και θα το κάνει πιο τρυφερό.

– Το μαρινάρισμα με όξινα συστατικά δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη 1 ώρα για να μην υπερισχύσει η γεύση του από αυτήν του κοτόπουλου.

– Με το μαρινάρισμα αποφεύγουμε το στέγνωμα του κρέατος αλλά και προσθέτουμε ένα γευστικό τόνο μπαχαρικών στο τελικό πιάτο.

– Απέφυγε να φας ένα κοτόπουλο αν το κρέας του δεν είναι σφριγηλό και σκληρό, αν μυρίζει άσχημα και αν τα κόκαλα γύρω από το κρέας έχουν σκουρότερο χρώμα.

– Όταν πιάνεις ωμό το κοτόπουλο φρόντισε να φοράς γάντια ή να έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου αλλά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις.

– Το κοτόπουλο διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη.

– Όταν έχεις το κοτόπουλο στο ψυγείο μην το βάζεις σε μεμβράνη αλλά σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Μη χρησιμοποιήσεις πλαστικό μπολ.

 

Ακολούθησε μας στο Facebook και το Instagram

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *