Σούπες

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με χωριάτικο λουκάνικο και κρουτόν

Συντάκτης  | 

Η συνταγή για αυτή τη κολοκυθόσουπα βελουτέ είναι εύκολη και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Περιέχει λίγα υλικά που με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πεντανόστημο πιάτο.

Η κολοκυθόσουπα σε βελουτέ υφή είναι μια συνταγή που τη λατρεύουν πολλοί. Όταν δε  την κάνουμε à la française και την εμπλουτίζουμε με λουκάνικο και τραγανά κρουτόν, η γεύση της απογειώνεται!

 

Από Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

 

Όταν έρχεται το φθινόπωρο, κι ας μη το δείχνει ο καιρός πολλές φορές, μαζί του κάνουν την επέλαση τους και οι κολοκύθες!

Η ώριμη κολοκύθα σηματοδοτεί την έλευση του Φθινοπώρου και από διατροφικής πλευράς αποτελεί μια υπερτροφή (superfood) με μεγάλη θρεπτική αξία.

Τόσο το σχήμα, όσο και το χρώμα της μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με την ποικιλία της. Πιο συνηθισμένη είναι η κλασική κολοκύθα με το έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Πλέον, καθώς έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα το Halloween, τις κολοκύθες τις συναντάμε ακόμα πιο εύκολα στο εμπόριο. Είναι το βασικό στοιχείο αυτής της αμερικανικής γιορτής με το οποίο δημιουργούνται τρομακτικές κολοκύθες για τη διακόσμηση των χώρων.

Τι γίνεται όμως με την ψίχα τους, που έχουν άφθονη, και δεν θέλουμε να την πετάξουμε; Η πιο εύκολη και ωραία λύση είναι η κολοκυθόσουπα.

Εμείς εδώ, θα την κάνουμε βελουτέ με κρέμα γάλακτος και θα την συνοδεύσουμε με κρουτόν και λαχταριστό χωριάτικο λουκάνικο για έξτρα γεύση.

Ένα εύκολο, με λίγα υλικά και νόστιμο πιάτο.

Υλικά

  • Ψίχα από μία μεγάλη κολοκύθα (έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια)
  • 1, 5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 φλιτζάνι Κοντό ζυμαρικό (αστράκι ή πεπονάκι)
  • Κρουτόν για την

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών ή 1,5 λίτρο βρασμένο νερό και τους αντίστοιχους για την ποσότητα του νερού κύβους λαχανικών.

Μόλις έρθει σε βράση το υγρό προσθέτουμε μέσα την ψίχα της κολοκύθας κομμένη σε κομμάτια.

Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι εάν έχει μαλακώσει καλά η κολοκύθα ή συνεχίζουμε να τη βράζουμε ώσπου να μαλακώσει.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε την κολοκύθα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ με λίγο ζωμό.

Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ λιώνουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μορφή πουρέ. Αν είναι πάρα πολύ σφιχτό προσθέτουμε ακόμη λίγο ζωμό και το λιώνουμε καλά.

  • Εάν δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια σε ένα μούλτι (σταδιακά εάν είναι μικρό το μέγεθός του) ή να τα λιώσετε με ένα πιρούνι.

Αφήνουμε τον πουρέ της κολοκύθας στην άκρη.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε πάλι λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις αρχίσει το υγρό να βράζει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες  τους.

  • Μόλις ρίξουμε τα ζυμαρικά στο υγρό, ψιλοκόβουμε το λουκάνικο. Το σοτάρουμε για λίγη ώρα στο τηγάνι ή το ψήνουμε για μερικά λεπτά στον φούρνο, στο γκριλ.

Περίπου 2 λεπτά πριν βράσουν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πουρέ κολοκύθας και νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.

Όταν είναι έτοιμη η σούπα προσθέτουμε αργά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.

Αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μια βράση και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Τέλος, με το ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε πάλι την κολοκύθα μαζί με τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε την σούπα βελουτέ με κομμάτια λουκάνικου και κρουτόν!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!