Ζυμαρικά & Ζύμες

Ραγγού με λουκάνικα Τζουμαγιάς

Συντάκτης  | 

 

Το ραγγού με λουκάνικα Τζουμαγιάς είναι μια εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από τις μαγικές συνταγές της Τοσκάνης!

Το ραγγού με λουκάνικα είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Μπορεί να σας ζεστάνει τις κρύες μέρες ή νύχτες και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Ο χειμώνας αυξάνει τις ανάγκες μας σε ζεστά και comfort φαγητά. Πιάτα που μπορούν να μας προσφέρουν κορεσμό και γεύση δίπλα από το τζάκι.

To comfort food, είναι η νέα τάση στα μοντέρνα νοικοκυριά. Φαγητό που σε κάνει να  αισθάνεσαι όμορφα ενώ σε… «παρηγορεί» ο ακριβής όρος. Αφορά συνταγές –συνήθως- με υδατάνθρακες, που σου φτιάχνουν την  διάθεση. Μπορεί όμως να είναι και τα παραδοσιακά φαγητά της μαμάς και οι μνήμες που κουβαλούν φτιάχνοντας μας το κέφι!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εμπνευσμένη από την μαγεία που κρύβουν οι παραδοσιακές συνταγές με salsiccia της Τοσκάνης. Εδώ όμως την φτιάχνουμε με την ευκολία που μας δίνει το λουκάνικο Τζουμαγιάς, ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν.

Με αυτή τη συνταγή με λουκάνικο, τελικά έχουμε ένα εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό  πιάτο. Ένα πιάτο που θα θέλετε σίγουρα και εσείς να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 1 κιλό λουκάνικα Τζουμαγιάς
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ χυμό ντομάτας
  • Νερο για την σάλτσα
  • 200 γρ ζυμαρικό της επιλογής μας, εμείς εδώ βάλαμε κοραλλάκι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα λουκάνικα εκτός ψυγείου να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο.

Κρατάμε τη γέμιση.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να κάψει λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και την γέμιση από τα λουκάνικα.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμη λεπτά.

Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε το κοραλάκι ή τα ζυμαρικά της επιλογής μας.

 

Προσοχή!

Η σάλτσα δεν πρέπει να έχει πιει όλα τα υγρά της πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά.

 

Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στο βαθμό που επιθυμούμε το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε το σκεύος μας από τη φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.

Προαιρετικά σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!