Ζυμαρικά & Ζύμες

Caesar Pasta Salad: Σαλάτα του Καίσαρα με ζυμαρικά

Συντάκτης  | 

Η σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά είναι μια εύκολη στην παρασκευή της σαλάτα. Αυτή η σαλάτα είναι από τις πιο αγαπημένες των περισσοτέρων.

Η σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά, είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα και μπορείτε να την  απολαύσετε πάντα και παντού. Φτιάξτε την για το μεσημεριανό τραπέζι, για βραδινό ή και για τη δουλειά!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Αγαπάμε τις σαλάτες!

Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι η σαλάτα του Καίσαρα.

Αυτή η σαλάτα επινοήθηκε στο Μεξικό το 1924, από τον Ιταλό chef Caesar Cardini, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ήταν σαν και αυτά που χρησιμοποιούμε στη βάση έως σήμερα. Μαρούλι ως κύριο συστατικό, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και κρουτόν. Ενώ το ντρέσιγκ περιείχε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, ξύδι και κρόκο αυγού. Η αντζούγια και το καλαμπόκι προστέθηκαν αργότερα.

Σε αυτήν εδώ τη συνταγή όμως θα σας παρουσιάσουμε μια άλλη παραλλαγή. Θα  προσθέσουμε λαχταριστά ζυμαρικά, κάνοντάς την ακόμα πιο χορταστική και λαχταριστή.

Για να τη φτιάξετε…

Υλικά

Ένα μαρούλι iceberg

100γρ κοτόπουλο (στήθος κατά προτίμηση)

200γρ κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε φαρφάλες)

100γρ flakes παρμεζάνας

100γρ κρουτόν

50γρ ελαιόλαδο

50γρ μουστάρδα

50γρ μαγιονέζα

20γρ ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Σκόρδο σε σκόνη

Πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το κοτόπουλο.

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν πιο γρήγορα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Ελέγχουμε ότι τα κομμάτια του κρέατος έχουν ψηθεί καλά.

  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια.

Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε.

  • Όσο βράζουν τα μακαρόνια και ψήνετε το κοτόπουλο συνεχίζουμε στην προετοιμασία της σαλάτας.

Κόβουμε το iceberg, όχι σε πολύ μικρά κομμάτια, και τα πλένουμε καλά με προσοχή. Τα αφήνουμε στην άκρη.

  • Ετοιμάζουμε τη Caesars σος.

Σε ένα μπολ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το ξύδι. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο, σε ποσότητα της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ίδιο κάνουμε και με τα ζυμαρικά αφού τα σουρώσουμε.

  • Συνθέτουμε τη σαλάτα μας.

Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ατομικά μπολ ή μια σαλατιέρα και τοποθετούμε μέσα το μαρούλι iceberg. Ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη  σος και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα κρουτόν και την παρμεζάνα και εάν θέλουμε ανακατεύουμε ελαφρά. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την απολαύσουμε!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!