Σούπες

Φλογέρες κουρού στο φούρνο, με κίτρινο τυρί και μπέικον    

Συντάκτης  | 

Σε ποιον δεν αρέσουν οι φλογέρες; Εδώ θα σας δείξουμε μια εύκολη συνταγή με ζύμη κουρού, κίτρινο τυρί και μπέικον που θα λατρέψετε!

 

Οι φλογέρες και γενικότερα τα ορεκτικά και τα σνακ συγκαταλέγονται στις αγαπημένες κατηγορίες πολλών.

Από Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Σε αυτή τη συνταγή σκεφτήκαμε να σας δείξουμε εδώ τις αγαπημένες φλογέρες, λίγο διαφορετικά!

Οι φλογέρες είναι από τα πρώτα που επιλέγουν πολλοί όταν πηγαίνουν σε μια ταβέρνα. Τι λέτε όμως αυτή την φορά να τις φτιάξουμε λίγο διαφορετικά;

Το μόνο που θα αλλάξουμε είναι ότι αντί για φύλλο κρούστας θα χρησιμοποιήσουμε το πιο ελαφρύ φύλλο σφολιάτας κουρού. Θα τις ψήσουμε στον φούρνο αντί να τις τηγανίσουμε και θα περιέχουν πολύ λίγα υλικά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας πιο ελαφριές φλογέρες, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Υλικά

1 συσκευασία φύλο σφολιάτα κουρού

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (επιλογής σας)

4 φέτες καπνιστό μπέικον

1 αυγό

Ελαιόλαδο

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας και ετοιμάζοντας το μπέικον.Ρίχνουμε μέσα σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε για λίγο το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να βγάλει τα αρώματά του.Αφαιρούμε το αλλαντικό από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ/πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Το αφήνουμε στην άκρη.
  1. Βγάζουμε προσεκτικά ένα φύλλο σφολιάτας από τη συσκευασία (με την ζελατίνα του) και το ακουμπάμε στον πάγκο. Κόβουμε οριζόντια -ιδανικά με την βοήθεια ενός πιτσοκόφτη, διαφορετικά με μαχαίρι- το φύλο στη μέση. Έτσι ώστε να έχουμε 2 ίσα μέρη. Έπειτα το κόβουμε κάθε μέρος στη μέση κάθετα, ώστε από το ένα φύλο να έχουμε 4 ίσα μέρη.
  1. Παίρνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε στη μια πλευρά του (από άκρη σε άκρη) μια μικρή ποσότητα τριμμένου τυριού. Προσθέτουμε και μια μικρή ποσότητα από το σοταρισμένο μπέικον.
  2. Ξεκινάμε να τυλίγουμε τη φλογέρα με προσοχή από το μέρος της γέμισης προς την άλλη πλευρά. Τυλίγουμε απαλά μέχρι και ευάερα μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια του φύλλου.
  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω προσεκτικά τις φλογέρες.
  2. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρά το αυγό να διαλυθεί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με τις φλογέρες στο επάνω μέρος και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  3. Ανάλογα με τον φούρνο μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις απολαμβάνουμε ζεστές!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!