Κρέας
Ρυζότο Μιλανέζε με κοτόπουλο
Μια νοστιμότατη συνταγή, ένα υπέροχο ρυζότο αλά Μιλανέζε με κοτόπουλο και σαφράν!
Από τον Κώστα Παπατέγο
Υλικά:
● 200 γρ. ρυζότο
● 1 πιπεριά κόκκινη
● 1 στήθος κοτόπουλο
● Σαφράν
● Ζωμός κοτόπουλο
● Παρμεζάνα
● Μαϊντανός
● Ελαιόλαδο
● Βούτυρο
● 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε μαζί μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Στην πορεία προσθέτουμε και το ρυζότο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και το σαφράν (4 φύλλα) και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν το ρυζότο είναι έτοιμο, στο τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι, το αλάτι, το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.