Κρέας

Κοτόσουπα με κάρυ και λαχανικά

Συντάκτης  | 

 

Η κοτόσουπα με κάρυ και λαχανικά είναι ένα εύκολο, ελαφρύ και πολύ ωφέλιμο πιάτο για τον οργανισμό μας.

Την κοτόσουπα με κάρυ μπορούμε να την απολαμβάνουμε πάντα. Σε πολλούς θα λύσει και τα χέρια το Πάσχα, καθώς είναι ιδανική για όσους δεν προτιμούν την μαγειρίτσα. Έτσι μπορούν να απολαύσουν μια εναλλακτική μορφή σούπας, τηρώντας παράλληλα την παράδοση!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Η νηστεία των 40 ημερών, τις περισσότερες φορές δημιουργεί διάφορες διαταραχές στο πεπτικό μας σύστημα. Με βάση την παράδοση, το βράδυ της Ανάστασης πρέπει να τρώμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Τι γίνεται όμως για κάποιον που δεν τρώει εντόσθια ή θέλει να φάει κάτι πιο ελαφρύ; Μπορεί το πιάτο αυτό να αντικατασταθεί με κάτι άλλο; Με κάτι που θα δώσει  παρόμοια γευστική ικανοποίηση και κυρίως δεν θα βαρύνει το στομάχι;

Σκεπτόμενοι αυτό, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια κοτόσουπα με κάρυ και λαχανικά. Είναι μια πολύ καλή λύση ως πρώτο φαγητό μετά από τη λήξη των περιόδων νηστείας γενικότερα. Επιλέξαμε να αποφύγουμε το αυγολέμονο. Με την προσθήκη του κάρυ, προσπαθήσαμε έτσι να την μετατρέψουμε και σε ένα σούπερ ωφέλιμο πιάτο!

Υλικά

500 γρ κομμάτια κοτόπουλου (επιλέξτε και κομμάτια με κόκαλο, για πιο έντονη γεύση)

500 γρ πατάτες

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

200 γρ πλιγούρι

1 κ.τ.σ. κάρυ

Αλάτι

Πιπέρι

1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο (το νερό να σκεπάζει το κρέας). Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει.

Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών), μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.

Μέχρι να βράσει το κοτόπουλο, αρχίζουμε να προετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε και αυτά σε μεγάλα κομμάτια.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο και είναι έτοιμο το αφαιρούμε με προσοχή από το ζωμό του.

Παίρνουμε ένα σουρωτήρι και περνάμε από μέσα το ζωμό, ρίχνοντας το σε ένα άλλο σκεύος ή σε άλλη κατσαρόλα. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε την αρχική κατσαρόλα, την  ξεπλένουμε και ξαναρίχνουμε μέσα τον καθαρό ζωμό.

Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό ζωμό τα κομμένα λαχανικά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό. Αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση.

Δοκιμάζουμε το ζωμό του φαγητού και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι και το κάρυ.

Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου βράσουν οι πατάτες.

Σε αυτό το σημείο παίρνουμε το βρασμένο κρέας, που έχει κρυώσει λίγο εντωμεταξύ, και το ξεψαχνίζουμε. Παίρνουμε τα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αφού βράσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε μέσα στο φαγητό και το πλιγούρι. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να βράσει το πλιγούρι.

Μόλις είναι έτοιμη η σούπα αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και νοστιμίζουμε επιπλέον με στυμμένο λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Καλή όρεξη!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!