Λαχανικά & Όσπρια

Πατάτες φούρνου με θυμάρι και παρμεζάνα

Συντάκτης  | 

Οι πατάτες φούρνου με θυμάρι και παρμεζάνα είναι μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Μπορείτε να συνοδεύετε ένα ωραίο πιάτο με κρέας ή να τις απολαύσετε και μόνες τους!

Αυτές οι νοστιμότατες πατάτες φούρνου με θυμάρι και παρμεζάνα γίνονται εύκολα και θα θέλετε να τις απολαμβάνετε συνέχεια!

Υλικά 

• 1 κιλό (περ. 8) πατάτες
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
• 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
• 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (ή φρέσκο, εάν το προτιμάτε)
• αλάτι
• παρμεζάνα (ποσότητα που επιθυμείτε)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στενές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λάδι, όλα τα μυρωδικά και τέλος την παρμεζάνα!

Ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, για περίπου τριάντα λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και την δύναμη του φούρνου.

Έπειτα, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ακόμη.

Είναι ένα λαχταριστό σνακ για cinema night παρέα με φίλους ή για συνοδευτικό στα γεύματα με κρέας!

+ Tip

Εάν σας αρέσει μια ακόμη πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε διάφορα επιπλέον μπαχαρικά. Για παράδειγμα κόκκινο γλυκό πιπέρι, κάρυ κλπ.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *