Λαχανικά & Όσπρια

Σαλάτα Rossoli! Εορταστική σαλάτα από την Φινλανδία

Συντάκτης  | 

Η σαλάτα Rossoli είναι μια ιδιαίτερη, εορταστική συνταγή από την Φινλανδία.

Η σαλάτα Rossoli γίνεται πολύ εύκολα, σερβίρετε κρύα και είναι ένα παραδοσιακό συνοδευτικό πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχει αρκετές εκδοχές με μικρές τροποποιήσεις, αλλά εμείς σας δείχνουμε την βασική συνταγή.

Από την chef Ελένη Κουμαντάνου / Εκπαιδευτικός & Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

Υλικά

2 καρότα

2 πατάτες

2 παντζάρια

1 κρεμμύδι ξερό

1 κρεμμύδι φρέσκο

1 ξυνόμηλο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. χυμό παντζαριού

10 γρ. ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβετε σε καρέ (κύβους) τα καρότα, τις πατάτες και τα παντζάρια και τα βάζετε να βράσουν.  Αφού βράσουν αυτά τα υλικά τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε μέσα στο μπολ φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και το ξυνόμηλο καθαρισμένο και κομένο σε κύβους.

Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ χτυπάμε με μίξερ τα 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε τα 50 γραμμάρια χυμό παντζαριού, τα 10 γραμμάρια ξύδι και νοστιμίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.

Τα χτυπάμε όλα καλά μέχρι να σφίξει και να σταθεί η σαντιγί μας.

Διακοσμούμε με λεπτοκομμένο στο τρίφτη ωμό παντζάρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή για το εορταστικό σας τραπέζι!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!