Ζυμαρικά & Ζύμες

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Συντάκτης  | 

Αυτή τη συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι θα τη λατρέψετε!

Το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για όλο το χρόνο, αλλά και τη σαρακοστή.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Οι σαρακοστή (40 ημέρες) πριν από το Πάσχα είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο ορθόδοξο ημερολόγιο.

Αυτό το διάστημα προετοιμάζει τους ορθόδοξους Χριστιανούς για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα!

Την περίοδο αυτή αναζητούνται διάφορες συνταγές που να μην περιέχουν κρέας ή γαλακτοκομικά. Παράλληλα όμως αναζητούνται συνταγές νόστιμες και χορταστικές.

Μια τέτοια συνταγή σας παρουσιάζουμε εδώ. Συνδυάζει μοναδικά τα θαλασσινά με τα ζυμαρικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως είτε κάποιος νηστεύει είτε όχι δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί!

Υλικά

1 χταπόδι

1 κρεμμύδι

2 φύλλα δάφνης

500 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 κόκκινες ψητές πιπεριές σε βάζο

500 γρ μακαρονάκι κοραλάκι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το χταπόδι. Το καθαρίζουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε άφθονο νερό, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει αρκετή ώρα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Περίπου για 50 λεπτά με μία ώρα (εξαρτάται και από το μέγεθος του χταποδιού). Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το νερό όταν χρειάζεται.

Αν έχουμε χύτρα ταχύτητος την χρησιμοποιούμε για πιο γρήγορα.

Αφαιρούμε το χταπόδι από το νερό όταν είναι έτοιμο και το τεμαχίζουμε κόβοντας τα πλοκάμια του.

Κρατάμε ένα-δύο ποτήρια από το ζωμό του χταποδιού.

Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ χτυπάμε τις κόκκινες ψητές πιπεριές μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

Καλαμαράκια Γεμιστά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε πολύ λίγο.

Ρίχνουμε το χταπόδι και αφού το τσιγαρίσουμε και αυτό ελαφρά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

Ρίχνουμε την «σάλτσα» από τις πιπεριές και το νερό που είχαμε κρατήσει. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να «κατέβει» λίγο η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα πλοκάμια από την σάλτσα και προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.

Μόλις αρχίσει να βράζει πάλι το φαγητό ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοραλάκι.

Βράζουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού, ανακατεύοντας συχνά, προσέχοντας μην κολλήσει.

Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα πλοκάμια από το χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με φρέσκο ελαιόλαδο και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!