Ζυμαρικά & Ζύμες

Τσουχτή: Μια παραδοσιακή μακαρονάδα από τη Μάνη

Συντάκτης  | 

 

Η τσουχτή είναι μια πανεύκολη και γρήγορη μακαρονάδα από τη Μάνη, που γίνεται με πολύ λίγα υλικά.

Η τσουχτή είναι μια παραδοσιακή μακαρονάδα από τη Μάνη, που την αποκαλούν και «καρμπονάρα της Μάνης».

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Έχουμε μπει για τα καλά σε ρυθμούς αποκριών. Μετά την κρεατοφαγία που ήρθε σε αποκορύφωση την Τσικνοπέμπτη ψάχνουμε να βρούμε και εναλλακτικές συνταγές για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας. Ένα τέτοιο φαγάκι είναι και η τσουχτή. Προέρχεται από την Μάνη και ως γνωστόν η μανιάτικη κουζίνα αποτελείται από προσεκτικά διαλεγμένα και ποιοτικά υλικά ενώ, παράλληλα, οι συνταγές είναι γρήγορες στην εκτέλεση και χορταστικές, Σε αυτή την φιλοσοφία είναι και το πιάτο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Με μόλις λίγα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και σε πολλή λίγη ώρα μπορούμε να την απολαύσουμε.

Το bonus της είναι πως είναι ό,τι πρέπει για την Κυριακή της τυρινής!

Υλικά

200 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Συνήθως χρησιμοποιούνται πλέον σπαγκέτι, ωστόσο εμείς επιλέξαμε τις παραδοσιακές χυλοπίτες.

100 γρ παστό χοιρινό Μάνης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο παστό κρέας ή καπνιστό της επιλογής μας.

150 γρ τριμμένη ξερή μυζήθρα ή σκληρό κεφαλοτύρι.

1 κ.σ. βούτυρο

1 αυγό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα ζυμαρικά.

Σε άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού.

Στο μεταξύ κόβουμε σε μικρά κομμάτια το παστό και σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρά το λάδι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το παστό.

Χοιρινό με πιπεριές, πατάτες και τυρί στον φούρνο

Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε 100 γρ από το τριμμένο τυρί. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και αφαιρούμε όταν πάρει λίγο χρώμα –προσοχή να μη καεί-.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια παστό.

Στο ίδιο τηγανάκι που σοτάραμε το παστό, βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, σπάμε με προσοχή ένα αυγό και το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.

Προσοχή, στο αυγό ο κρόκος πρέπει να είναι ρευστός!

Τοποθετούμε το αυγό στο πιάτο πάνω από τα ζυμαρικά, με προσοχή για να μη σπάσει ο κρόκος. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!