Ζυμαρικά & Ζύμες

Pizza Rolls: Ρολάκια πίτσας με αλλαντικά

Συντάκτης  | 

Σε αυτή τη συνταγή θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα pizza rolls ή κοινώς, ρολάκια πίτσας!

Τα pizza rolls (ρολάκια πίτσας) είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θα σας λύσουν τα χέρια, ειδικά όταν θέλετε να τα σερβίρετε ως σνακ, δεκατιανό και απογευματινό.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα μας είναι το θέμα των snack.

Ειδικά οι οικογένειες χρειάζονται πάντα νόστιμες συνταγές. Τόσο για ενδιάμεσα γεύματα ή ελαφριά μεσημεριανά σε καθημερινή βάση, όσο και για το σχολείο ή την εργασία τους.

Το τοστ, αλλά και οι έτοιμες παρασκευές, είναι συνήθως οι πρωταγωνιστές αυτών των γευμάτων. Ωστόσο χρειάζονται και εναλλακτικές λύσεις. Μια τέτοια είναι τα ρολάκια πίτσας που σας παρουσιάζουμε εδώ!

Τα γλυκά ρολά είναι από τις πιο διάσημες λιχουδιές σίγουρα αλλά σήμερα θα λατρέψουμε και την αλμυρή εκδοχή τους. Αυτή είναι μια συνταγή που μπορείτε να φτιάχνετε στην καθημερινότητά, σε πάρτι αλλά και σε μεγάλες ποσότητες αφού καταψύχονται τόσο ωμά όσο και ψημένα.

Υλικά

Για τη ζύμη

700 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

200 ml νερό

7 γρ μαγιά ξηρή

1 κτγ ζάχαρη

Λίγο αλάτι

50 ml ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

10 ml ελαιόλαδα

100 γρ χυμό ντομάτας

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

100 ml νερό

Βασιλικός ή ρίγανη (ή και τα δύο) [προαιρετικά]

Για τη γέμιση

100 γρ mozzarella

4 φέτες αλλαντικά της επιλογής μας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα μυρωδικά. Νοστιμίζουμε με τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας για να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο η σάλτσα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα περίπου δέκα λεπτά να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Την αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Σε μια κούπα ή ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το νερό χλιαρό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθούν.

Αφού ανακατέψουμε καλά, σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια λεία μπάλα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί.

Ετοιμάζουμε τα pizza rolls 

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα τετράγωνο παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους περ. 1 εκατοστού. Με την βοήθεια ενός πλαστή φροντίζουμε να είναι το πάχος ομοιόμορφο.

Αν οι πλευρές δεν είναι απόλυτα ευθείες τις δημιουργούμε με ένα μαχαίρι.

Απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Ρίχνουμε τη μοτσαρέλα και τοποθετούμε τα αλλαντικά, με τέτοιο τρόπο ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνια της ζύμης.

Ρολλάρουμε τη ζύμη από την μεγάλη της πλευρά. Στο σημείο που θα ενωθεί αλείφουμε την ένωση με νερό και πιέζουμε απαλά. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κόλλησαν οι άκρες μεταξύ τους.

https://designmagazine.gr/apithanes-bares-dimitriakon-xoris-zaxari-48332-2/

Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε το ρόλο της ζύμης σε φέτες περ. 2 εκ.

Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό περιθώριο, καθώς θα φουσκώσουν.

Προαιρετικά, αλείφουμε τα ρολάκια με ελαιόλαδο ή αυγό.

Ψήνουμε τα pizza rolls σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα, για περίπου 15-20  λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!