Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Γλυκά & Παγωτά

Vegan παγωτό σοκολάτα-αβοκάντο

Συντάκτης  | 

 Vegan παγωτό αβοκάντο πανεύκολο και πεντανόστιμο χωρίς ζάχαρη για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους!

Vegan παγωτό σοκολάτα-αβοκάντο από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

380 ml γάλα καρύδας

160 γρ. σιρόπι σφενδάμου

130 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο

130 γρ. κακάο, άγλυκο

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα (ή σε δόσεις στο multi) το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθεί το αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα, σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ15 εκ. αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό, το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται σε αυτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το παγωτό κάθε 30 λεπτά τις 2 πρώτες ώρες, ώστε να μην κρυσταλλώσει.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.