Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Γλυκά & Παγωτά

Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα! Σπιτικό, χωρίς ζάχαρη, με λίγες θερμίδες

Συντάκτης  | 

Το καλοκαίρι το αγαπημένο μας σνακ είναι το παγωτό! 

Από την Διαιτολόγο Ευαγγελία Σπανού | The Nutrition Project 

Το πρόβλημα όμως με το παγωτό του εμπορίου, είναι ότι περιέχει πολλά λιπαρά αλλά και ζάχαρη. Μπορούμε παρόλα αυτά, να το φτιάξουμε πολύ εύκολα στο σπίτι, να γίνει πολύ νόστιμο και να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις όλες τις ώρες της ημέρας!
Η παρακάτω είναι μια τέλεια συνταγή και για παιδιά, αφού δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη!

Παγωτό μπανάνα – σοκολάτα!

Υλικά

• 4 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
• 35 γρ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
• 1 κ.σ μέλι με κακάο
Ή 20 γρ. κακάο σκόνη
• 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης!

Εκτέλεση

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε τις μπανάνες ροδέλες και να τις αφήσουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά για κάποιες ώρες.
Στη συνέχεια και αφού παγώσουν, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά μέσα σε ένα γερό μπλέντερ και το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!

Προσοχή

Το μπλέντερ που θα χρησιμοποιήσετε (εάν οι μπανάνες είναι παγωμένες) πρέπει να είναι γερό. Γιατί οι παγωμένες μπανάνες μπορεί να το κάψουν.

* Εάν δε θέλετε όμως να το καταναλώσετε άμεσα, και έχετε υπομονή. Μπορείτε να το κάνετε και με μαλακές μπανάνες. Δίχως δηλαδή να είναι παγωμένες. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατεύετε-πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, και έπειτα τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει. Πρέπει όμως να το ανακατεύετε σχεδόν κάθε 1 ώρα, ώσπου να παγώσει όσο θέλετε, για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Με αυτόν τον τρόπο το παγωτό σας θα γίνει λείο και βελούδινο!!

+ Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παγωμένα κόκκινα φρούτα και να δημιουργήσουμε κάποια άλλη γεύση!!!

Καλή απόλαυση!!!

παγωτό μπανάνα σοκολάτα