Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Ζυμαρικά & Ζύμες

Τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά

Συντάκτης  | 

Ένα mix &match πιάτο ζυμαρικών που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου είναι τα τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά. Καλή απόλαυση!

Τορτελίνια mac ‘n’ cheese με 4 τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ για τα τορτελίνια

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον, κομμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα τορτελίνια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνι. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια μπεσαμέλ.
  • Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, το θυμάρι και τα τυριά εκτός από 50 γρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα βάζουμε στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 40 εκ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Σουρώνουμε το μπέικον από το περιττό λάδι και το μεταφέρουμε πάνω από τα τορτελίνι.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.