Beauty Tips

Συμβουλές περιποίησης για γυναίκες που ιδρώνουν πολύ με την άσκηση

Συντάκτης  | 

Εάν η άθληση είναι must για εσάς και είστε από τις γυναίκες που τους αρέσει να αθλούνται αλλά ιδρώνουν πολύ με την σωματική άσκηση  υπάρχει λύση. Μην αγχώνεστε, η σωστή περιποίηση του δέρματος είναι εφικτή για όλες, ακόμη και για όσες δεν μπορούν να σταματήσουν να ασκούνται!

Για τις γυναίκες που ιδρώνουν πολύ κατά την σωματική τους άσκηση, η ακμή, τα μαύρα στίγματα και το λιπαρό δέρμα που προκαλούνται από την εφίδρωση μπορεί να είναι εφιάλτης.

Αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας… Μόλις πούμε πως θα κόψουμε τις κακές συνήθειες και θα αρχίσουμε πάλι να ασκούμαστε, προκύπτουν άλλα προβλήματα… Φαίνεται σαν η ζωή να μας προκαλεί συνέχεια, έτσι απλά, για να μην πλήττουμε…

Ωστόσο, η αδράνεια του σώματος μπορεί να έχει πολύ πιο αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας. Πολύ πιο σοβαρές από απλά μερικά σπυράκια στο πρόσωπο λόγω της εφίδρωσης.

Όμως μπορείτε να έχετε ένα υγιές και σε φόρμα σώμα, αλλά και μια όμορφη επιδερμίδα. Χρειάζεται απλά να τροποποιήσετε λίγο τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

Αν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που ιδρώνουν πολύ κατά την σωματική άσκηση, οι παρακάτω συμβουλές περιποίησης θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν δερματικά προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε ελαφριές ενυδατικές κρέμες

Οι βαριές κρέμες προσώπου και οι ενυδατικές κρέμες με φαγεσωρογόνα συστατικά μπορούν να φράξουν τους πόρους σας. Μερικά από τα φαγεσωρογόνα συστατικά που πρέπει να αποφύγετε είναι το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το λινέλαιο, το βούτυρο κακάο και η λανολίνη.

Επίσης, φαγεσωρογόνα συστατικά χαρακτηρίζονται τα μεταλλικά έλαια, οι D & C κόκκινες χρωστικές και τα τεχνητά αρώματα.

Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ακμή και τείνει να γίνεται γρήγορα λιπαρό, θα πρέπει να προτιμήσετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου σε μορφή τζελ. Καθώς αυτή είναι πολύ πιο ελαφριά.

Τα συστατικά που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αυτά που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Όπως το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζολίου που είναι εξαιρετικά συστατικά με φαγεσωρολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτά τα στοιχεία κρατάνε μακριά την ακμή και τη λιπαρότητα.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας πριν και μετά την άσκηση

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το πλύσιμο του προσώπου σας πριν και μετά την άσκηση είναι το κλειδί για την πρόληψη της ακμής. Ο καθαρισμός πριν από την άσκηση αφαιρεί τυχόν λιπαρότητα, βρωμιά και μακιγιάζ που μπορεί να φράξει τους πόρους σας.

Από την άλλη, ο καθαρισμός μετά την άσκηση εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση του ιδρώτα που προκαλεί την ακμή.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό σχεδιασμένο για ξηρό δέρμα και να συνεχίζετε με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα.

Χρησιμοποιήστε βαμβακερές πετσέτες

Οι γυναίκες που ιδρώνουν πολύ στην άσκηση πρέπει να προσέχουν πολύ την πετσέτα. Για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας ιδρώτα στο πρόσωπό σας, έχετε πάντα μαζί σας μια βαμβακερή πετσέτα για να σκουπίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ το μανίκι σας για να σκουπίζετε το πρόσωπό σας γιατί μαζεύονται βρωμιές και βακτήρια. Αντίθετα, επιλέξτε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα για να απορροφά τον υπερβολικό ιδρώτα.

Tips περιποίησης για γυναίκες που ιδρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια της άσκησης

Φοράτε αντηλιακό καθημερινά

Γυμνάζεστε ή όχι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο κάθε μέρα όλο τον χρόνο. Η φθορά από τον ήλιο μπορεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο τους πόρους σας, με αποτέλεσμα περισσότερα μαύρα στίγματα. Έτσι, για να το αποτρέψετε, φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Αλλά επιλέξτε αντηλιακό με λιγότερα χημικά, που είναι κατάλληλο για λιπαρό δέρμα.

Κάντε τακτικά απολέπιση

Ο Νο. 1 λόγος για τα μαύρα στίγματα είναι η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος μέσα στους πόρους σας. Τα μαύρα στίγματα είναι ανοικτοί πόροι όπου το λίπος, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συγκεντρώνονται και μαυρίζουν όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Η απολέπιση του προσώπου σας 1 με 2 φορές την εβδομάδα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Καθαρίζει τους πόρους, τους μικραίνει και ως εκ τούτου, θα απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

Αλλάξτε ρούχα μετά την άσκηση

Εάν είστε από τις γυναίκες που ιδρώνουν πολύ, μετά την άσκησή σας θα πρέπει να απαλλαγείτε από τα ιδρωμένα ρούχα το συντομότερο δυνατό. Το να κυκλοφορείτε με ιδρωμένα ρούχα προκαλεί τριβή, ερεθίζοντας το δέρμα σας και, πάλι, προκαλώντας ακμή στο σώμα σας.

Επιπλέον, μπορεί να είναι γεμάτα μικροοργανισμούς που προκαλούν φλεγμονή των τριχοθυλακίων, προκαλώντας φλεγμονώδη, πρησμένα και επώδυνα σπυράκια σε όλο το σώμα σας.

Γι’ αυτό να έχετε πάντα μαζί σας καθαρά ρούχα για να αλλάξετε αμέσως μετά την άσκηση. Επίσης, μην ασκείστε ποτέ με τα ίδια ρούχα δύο φορές, αλλά χρησιμοποιήστε καθαρά ρούχα.

Εν ολίγοις, ο καθαρισμός του προσώπου σας, η απολέπιση, η χρήση ελαφριάς ενυδατικής κρέμας και αντηλιακού μπορούν ήδη να κάνουν τεράστια διαφορά. Υιοθετώντας αυτές τις συμβουλές περιποίησης για γυναίκες που ιδρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα δείτε την ακμή και τα μαύρα στίγματά σας να εξαφανίζονται σιγά-σιγά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!