Beauty Tips

7 λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

Συντάκτης  | 

μακιγιάζ λάθη

Υπάρχει περίπτωση το γενικό καθημερινό μακιγιάζ να προσθέτει χρόνια αντί να κολακεύει καθώς κάνουμε κάποια λάθη. Τι πρέπει να προσέξουμε.

Στο καθημερινό μακιγιάζ υπάρχουν μερικά σημαντικά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες και καλό είναι να αποφεύγονται. Δείτε τι μπορεί να προσθέσει χρόνια, τι να αποφύγετε και πώς να διορθώσετε τυχόν λάθος κινήσεις που “μπορεί” να κάνετε.

1. Η βάση

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η καθημερινή εφαρμογή μιας βάσης στο πρόσωπο  ταλαιπωρεί την επιδερμίδα. Λάθος!

Οι νέες συνθέσεις στα foundation και τα αντηλιακά με χρώμα δεν βλάπτουν.

Τα επώνυμα προϊόντα περιέχουν πλέον θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης, εμπλουτίζονται με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά που περιποιούνται και προστατεύουν την επιδερμίδα.

Αυτό που φθείρει το δέρμα μας είναι ότι δεν κάνουμε σχολαστικό ντεμακιγιάζ καθημερινά.

2. Τα ζυγωματικά

Εάν θέλετε να τονίσετε το σχήμα του προσώπου τονίστε τα ζυγωματικά. Σημαντικό   είναι με βάση το πρόσωπό σας να δείτε σε ποιο σημείο πρέπει να απλώσετε το ρουζ.

Αποφύγετε τις υπερβολές, για να μην καταλήξετε με… “μπαλώματα” στο πρόσωπο.

Η εφαρμογή του ρουζ (και του make up) πρέπει να γίνεται σε φυσικό φως. Εκεί θα δείτε οτιδήποτε δημιουργηθεί και εάν έχετε τη σωστή απόχρωση.

3. Σχήμα προσώπου

Για να τονίσετε επιπλέον το σχήμα του προσώπου, αρχικά εντοπίστε το σημείο όπου ενώνεται το δέρμα με τη γραμμή των μαλλιών.

Εκεί περάστε ελαφρώς το πινέλο με ανοδική φορά. Θα “σβήσει” σωστά το foundation και δεν θα δημιουργηθεί η γνωστή γραμμή “μάσκας”.

Απλώστε και ένα highlighter ή ένα φωτεινό κονσίλερ στην εξωτερική πλευρά του οστού της κόγχης των ματιών.

4. Τα φρύδια

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βγάζουμε υπερβολικά. Αφενός δεν είναι της μόδας, αφετέρου ενδέχεται να δημιουργηθούν κενά σημεία στο τόξο του ματιού.

Τα πολύ λεπτά φρύδια, κάνουν άτονο το βλέμμα και τα μάτια φαίνονται μικρότερα, ενώ η μύτη μεγαλύτερη.

Tip
Αν θέλετε να αλλάξετε εντελώς το τόξο των φρυδιών, άρα και το ύφος του προσώπου σας, καλύτερα να απευθυνθείτε σε ειδικό.

 

5. Τα μάτια

Αν έχουν κάνει στο πρόσωπο την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες, αποφύγετε τις ιριδίζουσες σκιές. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τονίσετε τις ατέλειες αντί να τις καμουφλάρετε.

Επίσης, προσοχή στο κονσίλερ. Η απόχρωσή του πρέπει να είναι έναν τόνο μόνο πιο ανοιχτό από το foundation.

Το foundation από την άλλη πρέπει να είναι στο χρώμα του δέρματος ή στο πλησιέστερο του.

Για να αποφύγετε τις αφύσικες δυσχρωμίες. Εάν έχετε ρυτίδες, επιλέξτε ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ, για να μην συσσωρεύεται στις πτυχώσεις του δέρματος και… σπάει.

6. Τα χείλη

Είναι το “κερασάκι στην τούρτα”! Με την κατάλληλη απόχρωση μπορούν να απογειώσουν το μακιγιάζ, ενώ με την λάθος να το “θάψουν”.

Πολλές γυναίκες (ανάλογα με το σχήμα των χειλιών και το χρώμα τους) πρέπει να εφαρμόζουν μόνο συγκεκριμένες αποχρώσεις.

Η λάθος απόχρωση μπορεί να σας μετατρέψει σε φαντεζί pop star των 80s.’

Εάν λατρεύεται (και σας ταιριάζει) το κόκκινο κραγιόν η κατάλληλη απόχρωση του  θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπο σας. Όμως, τα κόκκινα κραγιόν δε συγχωρούν λάθη στην τοποθέτηση.

Αν κάνετε λάθος στην τοποθέτησή του μην προσπαθήσετε “ποτέ” να το σβήσετε  τρίβοντας. Θα μουντζουρώσετε όλο το σημείο.

Για να σβήσετε το λάθος χρησιμοποιήστε το κονσίλερ σας, αφήστε το να στεγνώσει και περάστε από πάνω πούδρα.

7. Τα νύχια

Οι περισσότερες γυναίκες αμελούν να απλώσουν μια βάση πριν βάψουν τα νύχια τους. Ξανασκεφτείτε το, καθώς η βάση, εκτός του ότι μπορεί να εξασφαλίσει μια τέλεια εφαρμογή προστατεύει από το βερνίκι.

Τα νύχια μας είναι ευάλωτα και οι χρωστικές ουσίες που περιέχουν τα βερνίκια  διεισδύουν σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο θα καταστραφούν πολύ πιο γρήγορα από την  φυσική τους φθορά.

Μια βάση είναι πάντα απαραίτητη, ειδικά εάν είστε λάτρεις των έντονων βερνικιών. Όσο πιο έντονη είναι η απόχρωση του βερνικιού, τόσο πιο πολλές χρωστικές ουσίες περιέχει.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!