Beauty Tips

5 λόγοι για να προτιμάμε τα βιολογικά καλλυντικά

Συντάκτης  | 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε όλοι μας να προτιμάμε τα βιολογικά καλλυντικά. Τα καλλυντικά του ευρύτερου εμπορίου περιέχουν ουσίες που πολλές φορές δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας.

Μάθε γιατί θα έπρεπε όλοι να προτιμάμε τα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά, με την συνοδεία του Ina Essentials.

Από την Έφη Μανώλη

Εν έτη 2022 έχει γίνει τάση να στρεφόμαστε πως μία πιο οικολογική αντίληψη της καθημερινότητάς μας. Όπου και να στρέψουμε την προσοχή μας σήμερα, βλέπουμε σημάδια που μας αναδείχνουν τον δρόμο. Μας δείχνουν μία πιο οικολογική ζωή και στρέφουν την προσοχή μας στο περιβάλλον.

Επικεντρωμένοι λοιπόν σε ένα σωρό «οικολογικά» πράγματα (από τις πλαστικές σακούλες ως τα καλαμάκια) παραβλέπουμε τον τομέα της ομορφιάς.

Μπορούμε άραγε να βοηθήσουμε το περιβάλλον κάνοντας πιο σωστές επιλογές καλλυντικών; Η απάντηση είναι ναι! Μαζί με τo Ina Essentials θα σας δείξουμε το γιατί επιλέγοντας σωστά προϊόντα μπορείς να βοηθήσεις τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον!

1. Η φύση δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ

Ο Frank Lloyd Wright, ένας διάσημος αμερικάνος αρχιτέκτονας, είχε πει το εξής  “Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you!”

«Μελέτησε την φύση, αγάπα την φύση, μείνε κοντά στη φύση. Αυτή δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!»

Αυτό θα σου το αποδεικνύουν καθημερινά και τα φυσικά προϊόντα. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο δεν θα καταφέρνει να βοηθήσει η φύση.

Νερό άγριου χρυσόξυλου με αντιφλεγμονώδης δράση, ιδανικό για πλύσεις στόματος και πληγών.    

2. Έχεις την λανθασμένη εντύπωση πως είναι πιο ακριβά

Σε συνέπεια των τεράστιων εταιριών καλλυντικών το μυαλό σου λειτουργεί ως εξής:

«Εφόσον ένα απλό χημικό προϊόν της (τάδε) εταιρίας κοστίζει τόσο πολύ, φαντάσου πόσο θα κοστίζει ένα προϊόν που είναι 100% αγνό και αποτελεσματικό».

Δεν έχεις δίκιο. Ρίξε μια ματιά στα προϊόντα του Ina Essentials και πες μας αν έχεις ακόμη την ίδια γνώμη.

Βιολογικό ανθόνερο μελισσόχορτου για εγκαύματα του δέρματος, για ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.

3. Όντως βοηθάς το περιβάλλον

Δίνεις την προσοχή, τον χρόνο και τα χρήματα σου σε διάσημα brands νομίζοντας πως επειδή είναι αυτή (!) η εταιρία και την χρησιμοποιούν οι celebrities, αξίζει. Προσπερνάς όμως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια τέτοια εταιρία.

Μαζικές παραγωγές με ασύλληπτες ποσότητες ρύπανσης και χημικά υλικά που κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το πόσο okay είναι.

Ένα βιολογικό προϊόν μπορεί να σου εγγυηθεί από πού προέρχεται και γιατί θα κάνει αυτό που υπόσχεται πως θα κάνει.

100% Aνθόνερο άγριου βαλσαμόχορτου για ΨΩΡΙΑΣΗ και ευαίσθητη επιδερμίδα.

4. Δεν έχεις να ανησυχείς για αλλεργικά σοκ ή παρενέργειες

Πόσο σίγουρη/ος είσαι ότι τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είναι ασφαλή;

Αναρωτήθηκες ποτέ τι προϊόν αγοράζεις και χρησιμοποιείς στο δέρμα σου; Θα τολμούσες να το εφαρμόσεις σε ένα παιδί τριών ετών;

Όταν όμως όλα τα συστατικά είναι φυσικά από τι να ανησυχήσεις;  Ξέρεις τι περιέχεται σε αυτό που έχεις μπροστά σου και είσαι πραγματικά ασφαλής να το χρησιμοποιήσεις. Σε όλους!

100% Φυσικό σαπούνι για ΕΚΖΕΜΑ και ερεθισμένο δέρμα με χαμομήλι και έλαιο λεμονιού.

5. Είναι πιο στοχευμένη η δράση του προϊόντος

Βρίσκεις στο ράφι του supermarket, του καταστήματος ομορφιάς ή του κέντρου ομορφιάς έναν ορό. Μπορεί να είναι για την  αντιγύρανση, για την ακμή, για τους μαύρους κύκλους, για τους πόρους και για ενυδάτωση…

Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό; Δεν γίνεται να πιστεύεις πως θα χρησιμοποιήσεις ένα μόνο προϊόν και θα σου αλλάξει δια μαγείας το πρόσωπό σου. Και μεταξύ μας, ξέρουμε πως σε έναν μήνα θα είσαι πάλι μπροστά στο ίδιο ράφι, να  προσπαθείς να βρεις κάτι πιο αποτελεσματικό και οικονομικό.

Ίσως θα έπρεπε να αλλάξεις κι εσύ τον τρόπο που σκέφτεσαι. Χρειάζεσαι κάτι για την ακμή; Μην περιμένεις το ίδιο προϊόν να διώξει και τους μαύρους κύκλους. Αγόρασε κάτι που είναι αποκλειστικά για την ακμή ή για τους μαύρους κύκλους.

Οργανικό ανθόνερο λεβάντας κατά της ακμής.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!