Τρικαλινή Παράδοση
 

Γεύσεις

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι

Συντάκτης  | 

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι ο σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι. Είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σουσάμι. Είναι κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή αφού τα υλικά είναι προσεγμένα και με ελάχιστες θερμίδες. 

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΥΛΙΚΑ

• 2 φιλέτα σολομού με πέτσα

• ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

• λίγο φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• λίγο σουσάμι

• αβοκάντο

• σπανάκι baby

Για τη μαρινάδα

• 2 κ.σ σόγια

• 1 κ.σ μέλι

• 1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ

• 1 σκ. σκόρδο σπασμένη

• λίγο τσίλι

• το χυμό από 1 λάιμ

• 1 κομμάτι lemon grass

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ο πιο νόστιμος καραμελωμένος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, μαριναρισμένος με σόγια και μέλι.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού. Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.
  3. Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα. Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
  4. Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  5. Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε πιάτο.
  6. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα. Αποσύρουμε.
  7. Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι. Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!