Λαχανικά & Όσπρια

Μπρουσκέτες με σκορδάτα φασόλια και δεντρολίβανο

Συντάκτης  | 

Μια αλλιώτικη συνταγή με υδατάνθρακες και σίδηρο είναι τα σκορδάτα και πικάντικα φασόλια αρωματισμένα με δεντρολίβανο και σερβιρισμένα σε ψημένο ψωμί, που θα αγαπήσετε!

Ψημένο ψωμί με σκορδάτα φασόλια και δεντρολίβανο από τον Γιώργο Τσούλη. 

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκά φασόλια από κονσέρβα.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα

6 φέτες ψωμί χωριάτικο

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο + extra για το σερβίρισμα

2 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. ξύδι, από λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Λαδώνουμε κάθε φέτα ψωμιού και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.

2.Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
3.Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα φασόλια και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά κι έπειτα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 1-2 λεπτά.
4.Μόλις είναι έτοιμα τα φασόλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε πάνω από το ψημένο ψωμί πασπαλίζοντας με φρέσκο δεντρολίβανο.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!