Γλυκά & Παγωτά

Σοκολατάκια Black Forest! (+video)

Συντάκτης  | 
Giannos Valianos

© Giannos Valianos

Τα σοκολατάκια Black Forest είναι πεντανόστιμα και πολύ πολύ εύκολα. Γίνονται μόνο μέσα σε λίγα λεπτά και θα θέλετε να τα φάτε όλα!

Σήμερα σας έχω αυτά τα απίστευτα και πανεύκολα σοκολατάκια Black Forest που τα έδειξα και στη εκπομπή της λατρεμένης μου Αργυρούλας “Ώρα για φαγητό”! Έτσι και δοκιμάσετε το πρώτο δεν θα σταματάτε…

Υλικά

150 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα

400 γραμ. κέικ σοκολάτας

30 ml λικέρ κεράσι (1 σφηνάκι)

225 γραμ. κεράσια γλασέ (30 τμχ.)

300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

30 ml ηλιέλαιο

λίγη λευκή σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά)

λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1) Ψυχουλιάζουμε το κέικ να γίνει τρήματα.

2) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα μαζί με το λικέρ.

3) Έπειτα προσθέτουμε το ψιχουλιασμένο κέικ σοκολάτας και φορώντας ένα γάντι πλάθουμε μια ζύμη.

Tip

Ιδανικά βάζουμε την ζύμη στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά να σταθεί.

4) Έπειτα φορώντας δυο γάντια παίρνουμε λίγη ζύμη με τα τρία δάχτυλα την πλάθουμε σε μπαλάκι και την πατικώνουμε έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή και λεπτή. Παίρνουμε ένα κεράσι και το τοποθετούμε στο κέντρο. Έπειτα το εγκλωβίζουμε ενώνοντας τις άκρες και πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι.

Πλάθουμε όλα τα σοκολατάκια μας  με τον ίδιο τρόπο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ύστερα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα περίπου ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

5) Για να τα καλύψουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί. Αφότου λιώσει ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

6) Μεταφέρουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος η σε ένα μικρό μπολ για να τα βουτήξουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

7) Βγάζουμε τα σοκολάτακια από το ψυγείο και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα με τη βοήθεια δυο πιρουνιών. Στραγγίζουμε καλά το κάθε σοκολατάκι και μετά το ακουμπάμε πάλι στο ταψί.

8) Τέλος μπορούμε να λιώσουμε λίγη λευκή ή μαύρη σοκολάτα και να κάνουμε σχέδια από πάνω ή αλλιώς κάνουμε σχέδια με ότι σοκολάτα μας έχει περισσέψει από την επικάλυψη.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στην αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά. Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σου την τρέλα μου για την ζαχαροπλαστική!