Γλυκά & Παγωτά

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα και αυγα

Συντάκτης  | 

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα γλύκισμα που αρέσει στους περισσότερους και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Η κρέμα καραμελέ, είναι ένα γλυκό με καραμέλα, αυγά, φρέσκο και ζαχαρούχο γάλα. Δημιουργείται με λίγα και απλά υλικά, που όμως συνδυαστικά δημιουργούν μια εκπληκτική γεύση.

Υλικά

Για 8 μερίδες περίπου

Για την καραμέλα

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

• Λίγο ξύσμα λεμονιού ή βανίλια σκόνη (προαιρετικό)

Για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

800 γρ. γάλα πλήρες, φρέσκο

3-4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)

1 στικ βανίλιας, σκισμένο στη μέση κατά μήκος

Εκτέλεση

Για την καραμέλα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βάζουμε να βράσουν, ανακατεύοντας ελάχιστα στην αρχή και έπειτα διαρκώς, έως ότου δημιουργηθεί μια σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε την καραμέλα αμέσως σε μια μεγάλη πυρίμαχη φόρμα, διαμέτρου περίπου 20 εκατοστά ή μια μακρόστενη του κέικ. Την αφήνουμε να κρυώσει (θα γίνει σκληρή, αλλά το θέλουμε).

Για την κρέμα

Για να κάνουμε την κρέμα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με στικ βανίλιας. Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε μαζί πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε πολύ αργά μέσα στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με έναν αυγοδάρτη. Αυτό το κάνουμε όπως και στο αυγολέμονο για να μην κόψουν ή ψηθούν τα αυγά.

Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα επάνω από την καραμέλα.

Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα νερό. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα. Το νερό στο ταψί πρέπει να καλύπτει την φόρμα περίπου μέχρι τη μέση.

Βάζουμε το ταψί με την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, και ψήνουμε την κρέμα καραμελέ για περίπου 50-60 λεπτά.

Για να ελέγξουμε εάν ψήθηκε, παίρνουμε ένα μαχαίρι και το μπήγουμε έως τον πάτο στο κέντρο της κρέμας. Εάν όταν βγάλουμε το μαχαίρι βγει μαζί και ρευστή καραμέλα, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Βγάζουμε την κρέμα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Παίρνουμε την φόρμα με την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες.

Για να βγάλουμε το γλυκό περνάμε προσεκτικά ένα λεπτό μαχαίρι περιμετρικά ώστε να ξεκολλήσει από τη φόρμα. Έπειτα τοποθετούμε πάνω από την φόρμα μια πιατέλα (αυτή που θα βάλουμε την κρέμα) και κρατώντας με τα δύο χέρια πιατέλα και φόρμα αναποδογυρίζουμε γρήγορα, αλλά με προσοχή.

Tip

Την συνταγή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε και ατομικές κρέμες. Μοιράζετε σε πολλές πυρίμαχες ατομικές φόρμες την καραμέλα και το μίγμα.

Θέλει προσοχή όμως στο ψήσιμο καθώς θα χρειαστεί λιγότερη ώρα ψησίματος. Επίσης, θέλει και λιγότερη ώρα ψύξης.

Απολαύστε!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.