Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα Black Forest: Εξαιρετική γεύση με εύκολη συνταγή (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτή η τούρτα Black Forest γίνεται πολύ εύκολα. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε πάντα να έχετε στο τραπέζι σας μια μεγάλη χορταστική αλλά και ελαφριά σε γεύση τούρτα!

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε για εσάς, να σερβίρετε ή να δωρίσετε αυτή την τούρτα Black Forest, ένα είναι βέβαιο… θα γίνει απλά χαμός!!!

Για την Τούρτα Black Forest θα χρειαστείτε…

Υλικά

Στερεά

325 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ κακάο

1/2 κ.σ σόδα

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Υγρά

100 γρ ηλιέλαιο

200 γρ νερό

200 γρ γάλα

1 κ.γλ ξύδι

Γέμιση – Σύνθεση

800 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)

— 600 γρ για την γέμιση και 200 γρ (περίπου) για την διακόσμηση —

400-500 γρ βύσσινο ή κεράσι (σε μορφή ζελέ με κομμάτια φρούτων, για τούρτες και τσιζκέικ)

* Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο έτοιμα προϊόντα ή κομπόστα ώστε να την πήξετε με ζελατίνη ή κόρν φλάουρ και ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, αλλά πρέπει να περιέχει και ολόκληρα φρούτα).

100 γρ νερό

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

30 ml λικέρ κεράσι ή βίσσινο ( περ. ένα σφηνάκι)

150 γρ κουβερτούρα λιωμένη.

Κεράσια γλασσέ και σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε μια λεπτή στρώση σοκολάτας

Πριν ξεκινήσουμε την δημιουργία της τούρτας μας πρέπει να ετοιμάσουμε μια λεπτή στρώση σοκολάτας. Αυτή θα την προσθέσουμε στην συνέχεια μέσα στην τούρτα.

Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στα δύο.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και την απλώνουμε στο μισό φύλλο λαδόκολλας. Απλώνουμε με πλατύ μαχαίρι για να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση. Την καλύπτουμε με το άλλο μισό της λαδόκολλας. Βάζουμε την σοκολάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει. Μόλις παγώσει είναι έτοιμη για να την προσθέσουμε (σπάσουμε) μέσα στο γλυκό.

Για το παντεσπάνι

1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά του μείγματος. Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ομογενοποιείται το μείγμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας το ηλιέλαιο και το ξύδι.

2) Παίρνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. Τοποθετούμε λαδόκολα στον πάτο. Βουτυρώνουμε η λαδώνουμε τα τοιχώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30 έως 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ως το κέντρο. Ελέγχουμε με την λάμα ενός  μαχαιριού μπήγοντας την στο κέντρο (μετά τα 30 λεπτά). Εάν το μαχαίρι βγαίνει στεγνό τότε το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το  αφήνουμε να κρυώσει καλά.

3) Αφού το παντεσπάνι μας έχει κρυώσει, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι το πάνω μέρος του (που προεξέχει) έτσι ώστε να έχουμε μια λεία επιφάνεια. Στη συνέχεια κόβουμε (οριζόντια) το υπόλοιπο παντεσπάνι σε δύο ίσα μέρη. Ξεκινάμε περιμετρικά και πηγαίνουμε προς το κέντρο.

Για να κάνουμε το σιρόπι

Για το σιρόπι απλά βράζουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη μαζί με 100 γραμμάρια νερό. Τα αφήνουμε ίσα-ίσα να πάρουν μία βράση. Έπειτα το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα το λικέρ κεράσι και το ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά ώστε να κρυώσει.

Για την σύνθεση της τούρτας

4) Πλένουμε καλά την φόρμα με την αποσπώμενη βάση, όπου ψήσαμε το παντεσπάνι, την στεγνώνουμε και την ξαναδένουμε. Τοποθετούμε μέσα το ένα μέρος από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.

Προσοχή! 

Δεν απλώνουμε ποτέ τη σαντιγί επάνω σε ζεστό σιρόπι ή παντεσπάνι.

5) Παίρνουμε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος (παγωμένη από το ψυγείο). Προσθέτουμε λίγη υγρή βανίλια εάν επιθυμούμε και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία σαντιγί. Μόλις το κάνουμε αυτό απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγί επάνω στο παντεσπάνι ώστε να πάει παντού. Έπειτα, απλώνουμε από πάνω τα κεράσια (ή βύσσινα).

Κρατάμε μερικά κεράσια για την διακόσμηση (εάν επιθυμούμε).

6) Παίρνουμε την λεπτή στρώση σοκολάτας από το ψυγείο και τη σπάμε σε μικρά κομμάτια πάνω από το ζελέ.

7) Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε και αυτό και αφού έχει κρυώσει το σιρόπι τότε βάζουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από την σαντιγί που μας έχει μείνει.

* Κρατάμε περίπου 150 – 200 γρ από την σαντιγί για να διακοσμήσουμε εάν θέλουμε την τούρτα μας. Διαφορετικά καλύπτουμε την τούρτα με όλη την κρέμα.

8) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου μέχρι να παγώσει και να σφίξει.

9) Τέλος, όταν κρυώσει και σφίξει την ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το πλαϊνό μέρος της φόρμας. Παίρνουμε έναν κορνέ ή ότι επιθυμούμε και διακοσμούμε από πάνω την τούρτα μας.

  • Μπορούμε να ρίξουμε τριμμένη η σπασμένη  σοκολάτα.
  • Μπορούμε να βάλουμε απλά λίγα κεράσια γλασσέ και/ή να απλώσουμε όλη την σαντιγί που φυλάξαμε και να κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε με το πιρούνι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!