Ζυμαρικά & Ζύμες
Πανεύκολη ζύμη για πίτσα (χωρίς μαγιά)
Μήπως δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να ετοιμάσετε την ζύμη για πίτσα με την παραδοσιακή βασική συνταγή; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε πολύ εύκολα να ετοιμάσετε ένα ζυμάρι για άμεση χρήση που είναι εξίσου νόστιμο!
Πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα μια ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά στη στιγμή, δίχως να χρησιμοποιήσετε την βασική συνταγή για ζύμη πίτσας!
Υλικά
½ κιλό αλεύρι φαρίνα
200 γρ. γάλα (χλιαρό)
50 ml σπορέλαιο
80 γρ. μαργαρίνη (πολύ μαλακή)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξίδι
Εκτέλεση
Παίρνεται δύο βαθιά μπολ. Στο ένα κοσκινίζετε μέσα το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι για να απλωθούν πάνε παντού και να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα, το σπορέλαιο, την πολύ μαλακή ή ρευστή μαργαρίνη και το ξύδι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Ρίχνετε τα υγρά στοιχεία μέσα στο μείγμα του αλευριού και τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί με ένα πιρούνι.
Μόλις αρχίσει να δένει το ζυμάρι, το ρίχνετε σε καλά αλευρωμένο πάγκο, ξύλο ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Αρχίζετε να το ζυμώνετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή ζύμη. Όταν ομογενοποιηθεί και γίνει ένα ωραίο ζυμάρι, το αφήνετε να ηρεμήσει για μερικά λεπτά.
Παίρνετε ένα μεγάλο (ρηχό κατά προτίμηση) ταψί και το λαδώνετε καλά.
Βάζετε μέσα το ζυμάρι και το απλώνετε με τα δάχτυλα σας, έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί και λίγο τα τοιχώματα.
Εάν δυσκολεύεστε να το κάνετε με τα χέρια, μπορείτε να το απλώσετε αρχικά με έναν πλάστη και στη συνέχεια να το στρώσετε στο ταψί. Το απλώνετε περίπου στο μέγεθος του ταψιού σας και έπειτα το εφαρμόζετε στις άκρες με τα χέρια.
Ανοίγετε τον φούρνο για να προθερμαθεί.
Ρίχνετε επάνω στο ζυμάρι σάλτσα για πίτσα. Απλώνετε φέτες αλλαντικών ή μικρά κομμάτια λαχανικών ή ότι άλλο σας αρέσει. Καλύπτετε με τριμμένο τυρί ή φέτες gouda, edam ή μοτσαρέλα (παραδοσιακά).
Ψήνετε στους 180ºC, στην μεσαία θέση, σε αντίσταση επάνω και κάτω, για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας).