Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά

Συντάκτης  | 

Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο αλλά και πολύ χορταστικό είναι η ομελέτα. Τι πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή από μια ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά;

Ομελέτα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ για την ομελέτα

• 5 αβγά, μέτρια

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 ντομάτα

• 1 πιπεριά πράσινη

• 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• θυμάρι, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
• Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
• Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά.
• Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
• Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
• Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.