Τρικαλινή Παράδοση
 

Λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά

Συντάκτης  | 

Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο αλλά και πολύ χορταστικό είναι η ομελέτα. Τι πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή από μια ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά;

Ομελέτα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ για την ομελέτα

• 5 αβγά, μέτρια

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 ντομάτα

• 1 πιπεριά πράσινη

• 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• θυμάρι, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
• Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
• Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά.
• Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
• Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
• Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.