Γλυκά & Παγωτά
Νηστίσιμη σοκολατόπιτα (+ video)
Αυτή η νηστίσιμη σοκολατόπιτα γίνετε σε μόλις 5 λεπτά και θα την λατρέψετε! Ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο σοκολατογλυκό που γίνεται πολύ εύκολα, δεν χρειάζεστε μίξερ και θα θέλετε να το κάνετε συνέχεια. Και εκτός περιόδων νηστείας…
Η νηστίσιμη σοκολατόπιτα που σας έχω εδώ είναι ένα απίθανο γλυκό. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε το πιο ωραίο και ζουμερό, νηστίσιμο σοκολατογλυκό. Γίνεται χωρίς μίξερ και προετοιμάζεται απλά μέσα σε ένα μπολ.
Υλικά
300 γρ αλεύρι γοχ
150 γρ ζάχαρη ½ μαύρη και ½ λευκή ή μόνο λευκή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι (20 γρ) baking powder
40 γρ κακάο
300 γρ νερό
200 γρ λάδι (όχι ελαιόλαδο)
50 γρ χυμό πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι )
Για το Σιρόπι
200 γρ νερό
50 γρ μαύρη η λευκή ζάχαρη
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (σε κομμάτια)
20 γρ κακάο
Μια φόρμα διάστασης 32×25 εκατοστά
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε την ζάχαρη , την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και τις βανίλιες.
2) Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε τα υγρά υλικά (νερό, λάδι και χυμό).
3) Λαδώνουμε το ταψί παντού και ρίχνουμε κακάο κουνώντας το ταψί ώστε να πάει παντού.
4) Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
5) Αφού ψηθεί αφήνουμε το γλυκό 5-10 λεπτά στον πάγκο να σταθεί.
Για το σιρόπι
1) Βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
2) Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσουν. Βράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά και το αφαιρούμε απο την φωτιά.
Σιρόπιασμα
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας με μια οδοντογλυφίδα και την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Γαρνίρουμε την σοκολατόπιτα μας με ότι επιθυμούμε, όπως τρούφες, ινδοκάρυδο ή ότι άλλο θέλουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!