Γλυκά & Παγωτά

Μπισκοτάκια πορτοκαλιού: Πανεύκολα, χωρίς ζάχαρη (+video)

Συντάκτης  | 

Σήμερα θα σας δώσω μια πανεύκολη συνταγή για μπισκοτάκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη. Είναι υγιεινά και πεντανόστιμα, ιδανικά και για όσους είναι γονείς και θέλουν να τα κάνουν μαζί με τα παιδάκια τους!

Εύκολα μπισκοτάκια πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη!

Υλικά 

100 γρ βούτυρο σε θ.δ.

1 αυγό σε θ.δ.

100 γρ μέλι (καλής ποιότητας).

250 γρ αλεύρι γοχ.

10 γρ baking powder (1/2 φακ.)

1 πρέζα αλάτι.

1/2-1 κ.γλ. βανίλια. Υγρή (προαιρετικά).

Ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκαλί η δύο μικρά. * Θέλουμε μπόλικο ξύσμα, για να δώσουμε ωραία γεύση και ωραίο άρωμα στα μπισκότα μας.

Λίγη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά).

Εκτέλεση 

1) Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με το μέλι και τα χτυπάμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ανακατευτούν.

2) Έπειτα, προσθέτουμε το αυγό μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και την βανίλια. Τα  χτυπάμε πάλι με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο θα σας φανεί σαν να είναι κομμένο το μίγμα, αλλά δεν έχετε κανένα θέμα, έτσι πρέπει να είναι.

3) Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζί με το baking powder και το προσθέτουμε μέσα στο μίγμα. Σε αυτό το σημείο, εάν θέλουμε προσθέτουμε και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ ίσα ίσα να πάρει το πρώτο αλεύρι και να αρχίζει να πήζει. Έπειτα βάζουμε ένα γάντι και ομογενοποιούμε την ζύμη μας με το χέρι.

4) Μόλις έχουμε μια ωραία και μαλακή ζύμη, τότε πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε  στο ταψί του φούρνου, αφού έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα από κάτω.

* Δεν τα βάζουμε πάαρα πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

5) Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, σε μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν από πάνω και από κάτω είναι έτοιμα!

Tip 1

Μπορείτε να βάλετε ότι ξύσμα θέλετε(λεμόνι, μανταρίνι κλπ) έτσι ώστε να δώσετε ότι άρωμα και γεύση θέλετε εσείς.

Tip 2

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα ψήσουμε κατευθείαν απλά κάνουμε ρόλο το μίγμα μας και το φυλάμε σε μεμβράνη μέσα στο ψυγείο έτσι ώστε να έχουμε όλη την εβδομάδα έτοιμα κουλουράκια να τα βγάζουμε από το ψυγείο να τα πλάθουμε και να τα τρώμε φρεσκοψημένα.

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!