Lifestyle

Εορταστική Παντζαροσαλάτα (εύκολη)

Συντάκτης  | 

Μια εορταστική παντζαροσαλάτα είναι ένα από τα νοστιμότερα ορεκτικά ή συνοδευτικά εδέσματα.

Εάν την λατρέψετε, όπως εμείς, αυτή την εορταστική πατζαροσαλάτα μπορείτε να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι όλο το έτος!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Ανάμεσα στις διάφορες νοστιμιές του τραπεζιού και τα πιάτα με εορταστικό χρώμα αυτή η σαλάτα ταιριάζει υπέροχα. Το κόκκινο χρώμα της χαρίζει στο μάτι, αλλά κυρίως στο στομάχι, το εορταστικό κλίμα που απαιτείται.

Ο βασιλιάς του χρώματος στην κουζίνα είναι το παντζάρι. Έτσι, σας παρουσιάζουμε με αυτό μια πολύ νόστιμη και ελαφριά «κόκκινη» σαλάτα. Αυτή η σαλάτα κρύβει μέσα της υλικά που τα προτιμούμε τον χειμώνα, όπως τα καρύδια και τη μαγιονέζα.

Αυτή η παντζαροσαλάτα δεν είναι λεία ή σε μορφή μους. Στόχος της είναι να γευόμαστε σε κάθε μπουκιά όλα τα υλικά της. Μπορούμε να την προσφέρουμε ως συνοδευτικό μαζί με κρέας ή ως ορεκτικό.

Η γλυκιά γεύση των παντζαριών σε συνδυασμό με την όξινη σος και τα υπόλοιπα υλικά της,  δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά

500 γρ παντζάρια (μπορείτε να πάρετε και έτοιμα προβρασμένα)

2 πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι

100 γρ καρύδια τριμμένα

100 γρ γιαούρτι

100 γρ μαγιονέζα

Αλάτι, πιπέρι

½ κ.τ.γ κάρυ

1 κ.τ.σ νερό

1 κ.τ.γ ξύδι

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό κατά το ¼ και τοποθετούμε από πάνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι. Τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε να ατμιστούν.
  • Μόλις μαλακώσουν και μαγειρευτούν τα παντζάρια τα αφαιρούμε από το σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα κόβουμε σε καρέ και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα.
  • Στη συνέχεια κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια, τα θριματίζουμε και τα προσθέτουμε στο μπώλ.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ηλιέλαιο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μία λεία πάστα.
  • Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το νερό και τη σκόνη κάρυ και ανακατεύουμε ξανά.
  • Προσθέτουμε την σος γιαουρτιού στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Αφού τελειώσουμε την σύνθεση της σαλάτας την τοποθετούμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον δύο ώρες. Έτσι, θα δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Η πατζαροσαλάτα μας σερβίρετε κρύα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Την σερβίρουμε με ψωμί ως ορεκτικό ή σκέτη ως συνοδευτικό μαζί με το φαγειτό.

Καλή σας όρεξη!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!