Γλυκά & Παγωτά

Κορμός Μωσαϊκό Σοκολάτας με ότι περίσσεψε (+video)

Συντάκτης  | 

Εύκολος κορμός μωσαϊκό σοκολάτας συνταγή με κουραμπιέδες πτιμπερ μπισκότα μελομακάρονα σε λευκό πιάτο επάνω σε πάγκο από μάρμαρο

Ένας εύκολος κορμός μωσαϊκό σοκολάτας με ότι σας έχει περισσέψει από τα Χριστούγεννα ή άλλη γιορτή. Μια συνταγή πολύ εύκολη και πάνω απ’ όλα πάρα πολύ γευστική, για να μην πετάτε τίποτε από μπισκότα που σας περισσεύουν!

Αυτός ο κορμός μωσαϊκό σοκολάτας είναι εύκολος και ιδανικός για κάθε εποχή. Μπορείτε να τον απολαύσετε ατόφιο ή με την συνοδεία παγωτού ή σαντιγί!

Υλικά

300 γρ κουραμπιέδες ή μελομακάρονα ή όποιο είδος μπισκότου θέλετε

150 γρ πτιμπερ

200 γρ γάλα σε θ.δ.

200 γρ ζαχαρούχο γάλα

125 γρ βούτυρο

125 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη

50 γρ κακάο

30-50 γρ αμύγδαλα ή ξηροί καρποί κατά προτίμηση

2 κ.σ κονιάκ

1 βανίλια

Εκτέλεση

1) Βγάζουμε την άχνη από τους κουραμπιέδες (εάν χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες)

2) Σπάμε τους κουραμπιέδες (ή τα μελομακάρονα ή τα μπισκότα επιλογή σας) σε  μικρά κομμάτια (προσέχουμε να μην τους θρυμματίσουμε).

3) Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

4) Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν.

5) Προσθέτουμε την βανίλια, το κακαό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να χαθεί εντελώς το κακάο.

6) Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.

7) Μόλις λιώσει η σοκολάτα αφαιρούμε το μείγμα από την φωτιά και το ρίχνουμε όλο  σε ένα μπολ.

8) Σπάμε μέσα στο μείγμα τα πτι μπερ, προσθέτουμε τους σπασμένους κουραμπιέδες και τα αμύγδαλα.

9) Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Πρέπει να  σφίξει λίγο ώστε να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε ρολό.

10) Στρώνουμε πάνω στο πάγκο δυο μεμβράνες, η μια πάνω στην άλλη, και απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα, ώστε να μην έχει κενά.

11) Ρολάρουμε το μείγμα με την βοήθεια της μεμβράνης.

12) Προσέχουμε ώστε το υλικό να μην βγαίνει από τη μεμβράνη και να έχει κλείσει καλά το ρολό.

13) Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη (για πιο σύντομα) ή στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.

14) Όταν πλέον έχει κρυώσει καλά και έχει σταθεροποιηθεί, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε κομμάτια για να το σερβίρουμε.

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!