Γλυκά & Παγωτά
Βασική ζύμη για τραγανά μπισκότα
Μια εύκολη συνταγή για τραγανά μπισκότα μιας και οι φούρνοι μας αυτό το διάστημα έχουν πάρει “φωτιά” εξ’ αιτίας της καραντίνας.
Βασική ζύμη για τραγανά μπισκότα από τον Άκη Πετρετζίκη.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον κάδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι τριφτή και θα έχει την υφή βρεγμένης άμμου.
- Αφαιρούμε τον κάδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσει και να σφίξει η ζύμη.
- Πλάθουμε μπισκότα 30 γρ. και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά και σερβίρουμε.
- Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε έξι διαφορετικές γεμίσεις για να έχουμε μπισκότα με διαφορετικές γεύσεις.