- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, την ξανά βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το χοιρινό, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια, τον κουρκουμά, κύμινο, κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Κρέας
Χοιρινό με ντομάτα και κουρκουμά
Μια πεντανόστιμη συνταγή με χοιρινό συνοδευόμενη με κουρκουμά και ντομάτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Χοιρινό με ντομάτα και κουρκουμά από τον Άκη Πετρετζίκη.
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι