Γλυκά & Παγωτά

Αφράτα, νηστίσιμα και vegan Pancakes σε 5 λεπτά (+ video)

Συντάκτης  | 

pankakes-vegan

Σας υπόσχομαι ότι αυτά τα αφράτα, νηστίσιμα και vegan Pancakes είναι μια συνταγή για όλους. Έτσι και την δοκιμάσετε δεν θα σταματήσετε να την φτιάχνετε!

Αυτά τα Pancakes γίνονται κυριολεκτικά σε 5′ και είναι τόσο αφράτα και λαχταριστά που δεν θα θέλετε να τελειώσουν ποτέ. Μπορείτε να τα γαρνίρετε όπως και με ότι θέλετε.

Αυτή η σούπερ συνταγή περιέχει απλά υλικά που μπορούν να έχουν όλοι στο σπίτι. Είναι εύκολα να φτιαχτούν από όλες τις ηλικίες και τα εμπλουτίζει ο καθένας ανάλογα με το γούστο και τις γεύσεις του!

Υλικά

300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακ Baking powder (20 gr)

50 γρ ζάχαρη

400 ml γάλα αμυγδάλου

Λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλέτα

Λίγο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνι

Πραλίνα vegan ή ότι άλλο επιθυμείτε

Εκτέλεση

1) Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το Baking powder. Ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με το σύρμα για να αναμιχθούν καλά τα ξηρά υλικά.

2) Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου σε ροή, ανακατεύοντας σταθερά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας (εάν χρησιμοποιήσετε βανιλέτα πρέπει να την προσθέσετε στην αρχή μαζί με την ζάχαρη).

3) Αφού προσθέσετε όλα τα υλικά, ανακατέψτε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα λείο, χωρίς σβόλους.

4) Παίρνετε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο ή σπορέλαιο και το απλώνετε να πάει παντού.

5) Όταν ζεσταθεί το τηγάνι παίρνετε μια μικρή κουτάλα και ρίχνετε στο κέντρο του λίγη ζύμη. Την ψήνετε μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στο πάνω μέρος. Την γυρνάτε και την αφήνετε να ψηθεί για λίγο και από την άλλη. Γυρνάτε τα pancakes μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε.

6) Σε ένα ρηχό πιάτο βάζετε 2-3 φύλα από χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λάδι και τοποθετείτε επάνω τα pancakes.

Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Γαρνίρετε  και απολαμβάνετε!

Μπορείτε να τα απολαύσετε με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα, ρευστή καραμέλα, φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, μπανάνες ή μύρτιλα, μέλι, μπισκότα και πολλά άλλα!

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!