Γλυκά & Παγωτά

Millionaires shortbread – Μπισκοτογλυκό Καραμέλας (+ video)

Συντάκτης  | 

Το Millionaires shortbread που σας έχω σήμερα είναι άλλη μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Το Millionaires shortbread, είναι ένα υπέροχο γλύκισμα. Έχει μια μπισκοτένια αφράτη βάση, συνεχίζει με μια υπέροχη καραμελένια στρώση και από πάνω του απλώνεται τραγανή σοκολάτα. Όλο αυτό μαζί δένει τέλεια και αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσεις!

Για αυτό το θεϊκό “Μπισκοτογλυκό Καραμέλας” θα χρειαστείτε:

Υλικά

200 γρ βούτυρο

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

230 γρ αλεύρι γοχ

20 γρ κορν φλάουρ

Λίγη υγρή βανίλια (προαιρετικά)

1 ζαχαρούχο

100 γρ βούτυρο

100 γρ μαύρη ζάχαρη

Λίγη υγρή βανίλια (προαιρετικά)

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Λίγο ηλιέλαιο ( 1 κ.γλ περίπου)

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θ.δ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι η με μια κουτάλα.

2) Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε λίγη βανίλια προαιρετικά και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη.

3) Παίρνουμε μια φόρμα 20-23 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο. Στρώνουμε την ζύμη να πάει σε όλη την επιφάνεια στο ίδιο πάχος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μεσαία σχάρα για 20′-30′ μέχρι να ροδίσει γύρω γύρω και να έχει ψηθεί. Προσοχή δεν θέλουμε να πάρα ψηθεί γιατί δεν θα είναι αφράτο μετά. Δηλαδή εάν δούμε ότι είναι μαλακό λίγο στην επιφάνεια και έχει ροδίσει λιγάκι τότε είναι έτοιμο. Όταν βγαίνει από τον φούρνο σκληραίνει.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

4) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο, την μαύρη ζάχαρη και λίγη βανίλια. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει το χρώμα και την εμφάνιση καραμέλας. Μόλις δέσει το μίγμα και μοιάζει με καραμέλα αναιρούμε από την φωτιά και περιχύνουμε πάνω από το κρύο μπισκότο. Καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπάει και αφήνουμε εκτός Ψυγείου να έρθει σε θ.δ. Μόλις συμβεί αυτό βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτάκια να σφίξει εντελώς και να παγώσει.

5) Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο ίσα ίσα να την αραιώσουμε .

6) Βγαζουμε απο το ψυγείο το γλυκό και απλώνουμε πάνω την σοκολάτα σε μια λεπτή στρώση.

7) Παγώνουμε για λίγη ώρα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!