Ζυμαρικά & Ζύμες

Αλμυρό κέικ με γιαούρτι και φέτα

Συντάκτης  | 

Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο. Λιχουδιά από τις λίγες. Εύκολο και γρήγορο με απλά υλικά. Ιδανικό για brunch, συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας ή το ποτό σας.

Αλμυρό κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλ ελαιόλαδο απαλό ή καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλ γιαούρτι κατσικίσιο
  • 1/2 φλ τρίμματα φέτας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1-1/3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κγ κοφτό μπέικιν
  • 1/2 κγ σόδα
  • 1 κσ σουσάμι προαιρετικά
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για τη φόρμα
  • λίγο αλεύρι για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.

• Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.

• Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι κ τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.

• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.

• Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.

• Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.

• Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.

• Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.

• Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Tips συνταγής

1.Απολαύστε το με ελληνικό καφέ, σαν σνακ με σαλάτα ή συνοδεύστε το brunch του σαββατοκύριακου. Είναι φανταστικό!

2.Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο την επιφάνεια του κέικ.

3.Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη του κέικ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά, λουκάνικο ψιλοκομμένο ή ότι υλικό αγαπάτε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!