Για τα κεφτεδάκια
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 300 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 γρ. κύμινο, σκόνη
- 8 γρ. αλάτι
- 80 γρ. ψωμί τοστ
- 55γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 1 γρ. δυόσμος ξερός
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαούρτι – δυόσμο
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 3 γρ. ξύδι λευκό
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. μέλι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα γιαούρτι – δυόσμο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.