Κρέας
Χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα
Χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα που θα κλέψει εντυπώσεις! Ένα υπέροχο tip που μας προτρέπει να κάνουμε ο σεφ Γιώργος Τσούλης είναι να τρυπήσουμε τη σφολιάτα, ώστε να φύγει η υγρασία και να μην πανιάσει το φύλλο.
Υπέροχο χοιρινό κλέφτικο τυλιχτό με σφολιάτα από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια
-1 φύλλο σφολιάτας
-300 ml ζωμό λαχανικών
-200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-40 γρ. πελτέ ντομάτας
-30 γρ. μέλι
-20 ml ελαιόλαδο
-1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
-2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Σουσάμι, για το πασπάλισμα
-Βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε το κρέας, το ζωμό λαχανικών, τη γραβιέρα, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μίας χρήσης.
2Στη συνέχεια, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα.
3Αφού σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C στον αέρα για 70 λεπτά.
4Έπειτα, αποσύρουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
5Παράλληλα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε ελαφρώς.
Κατόπιν, τοποθετούμε το χοιρινό μέσα στη σφολιάτα προσέχοντας να μη μεταφέρουμε και τα υγρά του.
7Ύστερα, παίρνουμε τη μεγαλύτερη πλευρά της σφολιάτας και τη διπλώνουμε προς τα μέσα ώστε να φτάσουμε την απέναντι πλευρά.
8Στη συνέχεια, παίρνουμε τις δύο απέναντι άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα κατά το σχήμα ενός φακέλου.
9Αμέσως μετά, τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, με το κλείσιμο από την κάτω πλευρά και τρυπάμε ελαφρώς τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
10Τέλος, αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900C στον αέρα για 25 λεπτά.
11Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε και σερβίρουμε.