Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Σάλτσες

Dressing σαμπάνιας για σαλάτες

Συντάκτης  | 

Το dressing σαμπάνιας για σαλάτες έχει μια ιδιαίτερη γεύση! Κάποιοι θα την λατρέψουν, αλλά για κάποιους ίσος έχει μια πιο έντονη γεύση για να συνοδεύσουν τη σαλάτα τους…   

Υλικά

1 κ.γλ. κρεμμύδια (πολτοποιημένα)

½ κούπα αφρώδη οίνο ή σαμπάνια

½  κ.γλ. φύλλα εστραγκόν (ξερά)

2 ½ κ.γλ. μουστάρδα (γαλλική)

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μαϊντανό φρέσκο (ψιλοκομμένο)

5 κ.σ. μηλόξυδο ή άλλο αρωματικό ξύδι

¾ κούπας ελαιόλαδο

Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να νοστιμίσετε.

* εάν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να προσθέσετε 1 σκελίδα. Του πάει απόλυτα!

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύοντας αφήνετε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε λίγο το μίγμα να κρυώσει.

Ρίχνετε το κρύο μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά.

Έπειτα, αρχίστε να προσθέτετε αργά και με σταθερή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Με αυτόν τον τρόπο το ελαιόλαδο θα ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα dressing με κρεμώδη υφή.

Προσθέστε αλατοπίπερο όσο είναι της αρεσκείας σας.

Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το ντρέσινγκ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.