Κρέας

Χοιρινές πανσέτες σε φωλιά πατάτας και sweet chili sauce

Συντάκτης  | 

Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα φαγητό που το λατρεύουν όλοι! Όταν συνδυάζονται και με την αγαπημένη όλων «πατάτα» τις λαχταρούν μικροί και μεγάλοι!

Ποιος μπορεί να πει όχι στις χοιρινές πανσέτες, ειδικά όταν σερβίρονται και επάνω σε μια λαχταριστή φωλιά πατάτας με σος sweet chili; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για BBQ!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Ξέρουμε πως το καλοκαίρι τα φαγητά που συνήθως λαχταράμε έχουν ως βάση κυρίως τα λαχανικά ή τα θαλασσινά. Ωστόσο πείτε μας, ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ωραίο και ζουμερό κομμάτι κρέας;

Στην προκειμένη περίπτωση θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για πολύ τρυφερές χοιρινές πανσέτες, τις οποίες τοποθετούμε μέσα σε «φωλιά» πατάτας.

Υλικά

6 χοιρινές πανσέτες

3  πατάτες

Χυμό από 2 στυμμένα πορτοκάλια

2 κ.τ.σ. μέλι

2 κ.τ.σ. μουστάρδα

200 ml κρασί

150 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

3 κ.τ.σ. μαγιονέζα

1 κ.τ.σ. sweet chilly sauce

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις πανσέτες
  1. Ξεκινάμε με το μαρινάρισμα του κρέατος από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ή μικρή λεκάνη βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού.
  3. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του ελαιολάδου, την ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Τοποθετούμε μέσα τις πανσέτες και ανακατεύουμε για να πάει η μαρινάδα σε κάθε σημείο του κρέατος.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  6. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και τοποθετούμε τις πανσέτες σε ένα ταψί, με τη μισή μαρινάδα.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την φωλιά πατάτας

Στο ενδιάμεσο του χρόνου ψησίματος καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.

  1. Στύβουμε τις τριμμένες πατάτες για να φύγουν τα περιττά υγρά τους.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα του ελαιόλαδου και το αφήνουμε να κάψει.
  3. Απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα με προσοχή και τις αφήνουμε. Μόλις μαγειρευτούν από τη μία πλευρά γυρνάμε την φωλιά που θα δημιουργηθεί και από την άλλη πλευρά.
  4. Για βοήθεια και να μην μας σπάσει το σχήμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο. Καπακώνουμε το τηγάνι με το πιάτο και γυρίζουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι το επάνω άψητο μέρος προς τα κάτω.
  5. Αφήνουμε τις πατάτες να μαγειρευτούν και από αυτή την πλευρά. Μόλις μαγειρευτούν τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Όταν περάσει η 1 ώρα ψησίματος του κρέατος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε τις πανσέτες ξεσκέπαστες για να μαγειρευτούν περίπου ένα τέταρτο,  μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τις αλατίζουμε.

Για την sweet chili sauce

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μαγιονέζα με την sweet chilly sauce. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε την φωλιά πατάτας, τοποθετούμε από πάνω και τις πανσέτες. Περιχύνουμε με την sweet chili sauce.

Καλή όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!