Κρέας
Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια
Από τον Γιάννη Λουκάκο Σεφ |
Ένα εξαιρετικό πιάτο, που θα λατρέψετε σίγουρα.
Υλικά:
● 40 γρ. ελαιόλαδο
● 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
● 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
● 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα
● 150 γρ. κρασί λευκό
● 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή κύβους ζωμό κοτόπουλο Knorr
● 100 γρ. μουστάρδα
● 80 γρ. βούτυρο
● 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
● 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
● Εστραγκόν
● Αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάξτε τα λίπη.
Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατίστε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα, το βούτυρο και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.
MedNutrition.gr
Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook