Ζυμαρικά & Ζύμες
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και Pesto Genovese (ή πέστο βασιλικού)
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Το πέστο είναι μία κλασική σάλτσα για ζυμαρικά της ιταλικής κουζίνας η οποία φτιάχνεται σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά το πιο γνωστό μας έρχεται από τη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Γένοβα. Ονομάζεται πέστο αλά Τζενοβέζε (Pesto Genovese) και αποτελείται από… βασιλικό, κουκουνάρι, παρμεζάνα, πεκορίνο, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Σήμερα λοιπόν, σας προτείνω μακαρονάδα με ταλιατέλες, κοτόπουλο και Pesto Gevovese, που γίνεται τόσο γρήγορα και είναι τόσο γευστική, που δε θα το πιστεύετε.
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και Pesto Genovese (ή πέστο βασιλικού)
Υλικά:
● 500 γρ. ταλιατέλες
● 1 φιλέτο κοτόπουλο
● 1 βαζάκι Pesto Genovese (συνταγή για πέστο βασιλικού)
● Αλάτι
● Πιπέρι
● 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
● Παρμεζάνα
● Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τις ταλιατέλες.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όταν προθερμανθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου και συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μία κουταλιά της σούπας ζωμό κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν μία βράση.
Στην πορεία, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας Pesto Genovese και τα αφήνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Λία Τσιούκα
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!