Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Κρέας

Ταλιάτα με μανιτάρια Portobello

Συντάκτης  | 

Ταλιάτα με μανιτάρια Portobello

Από τον Κώστα Παπατέγο Κώστας Παπατέγος

Σήμερα σας προτείνω ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες…

 

 

 

 

 

Ταλιάτα με μανιτάρια Portobello

Υλικά:
1 πακέτο μανιτάρια Portobello
1 κρέμα βαλσάμικο
2 κ.σ. λάδι
250 γρ. σπαλομπριζόλα χωρίς το κόκαλο
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια Portobello και ρίχνουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 °C για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε και προσθέτουμε λίγο παρμεζάνα και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο.

Για τη σπαλομπριζόλα: Αφού την έχουμε αλατοπιπερώσει και έχουμε ρίξει 2 κουταλιές της σούπας λάδι τη ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο θα έχουμε προθερμάνει καλά και την αφήνουμε για 4 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και τα τραβάμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε την μπριζόλα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Λία Τσιούκα

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.